Android 12 tanıtıldı! Android cihazlara gelecek yeni özellikler

Google dün gerçekleştirdiği I/O 2021 konferansıyla Android 12 güncellemesini tanıttı. Android 12 ile gelen özellikler haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2021 09:49 GÜNCELLEME 19.05.2021 09:49 TEKNOLOJİ
Android 12 tanıtıldı! Android cihazlara gelecek yeni özellikler
Android 12 tanıtıldı! Android cihazlara gelecek yeni özellikler

Google, I/O 2021 konferansının ilk gününde merakla beklenen Android 12'yi tanıttı. Arama devinin yeni işletim sistemi, büyük bir tasarım değişikliğini de beraberinde getiriyor. Google bu kez, sistem arayüzünü baştan ele alan "Material You" adlı yeni bir Material Design tasarım diliyle karşımıza çıktı.

Android 12 ile Instagram fotoğrafları daha kaliteli olacak

MATERIAL DESIGN TASARIM DİLİ

Android ve Google Play ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Sameer Samat'a göre "Android tarihindeki" en büyük tasarım değişikliği ile karşı karşıyayız. Tüm arayüz öğeleri daha büyük ve parlak hale gelirken kenarlar daha yuvarlak şekle büründü. Yeni tasarım anlayışı ile işletim sistemi daha anlaşılır ve sezgisel bir görünüme kavuşuyor.

Android 12'de arayüz teması, seçtiğiniz duvar kağıdının renklerine otomatik olarak uyum sağlayabilecek. Google yeni işletim sisteminde animasyonları ve kilit ekranını yeniden tasarlarken Hızlı Ayarlar panelini de makyajladı. Tüm bunların yanında yeni bir widget sistemi de eklenenler arasında.

GİZLİLİK PANOSU

Android 12 ile, hangi uygulamaların hangi izinlere eriştiğini görmenize yardımcı olacak yeni bir Gizlilik Panosu sunuluyor. Ayrıca, Hızlı ayarlar menüsü aracılığıyla mikrofonu ve kamerayı hiçbir uygulamanın kullanmaması için tamamen devre dışı bırakmak mümkün hale geldi. Eğer bir uygulama mikrofona, kameraya veya her ikisine birden erişiyorsa ekranın üst kısmında küçük simgeler göreceksiniz.

DİJİTAL OTOMOBİL ANAHTARI

Google'ın yeni mobil işletim sistemi akıllı telefonların dijital otomobil anahtarı olarak kullanılmasına izin verecek. Kullanıcılar akıllı telefonları aracılığıyla otomobillerinin kapısını açıp-kilitleyebilecekler. Bu özellik, sonbaharda Pixel akıllı telefonlarda ve belirli Samsung Galaxy modellerinde sunulacak. İlk başta BMW marka araçlarla çalışacak.

PERFORMANS VE PİL ÖMRÜ İYİLEŞTİRMELERİ

Google yeni sürümle birlikte Android'in daha verimli hale geldiğini söylüyor. Android 12 tabanlı akıllı telefonlar, optimize edilmiş CPU kullanımı sayesinde daha hızlı bir performans sunacak. Şirket yapılan iyileştirmelerin pil ömrünü artıracağını da iddia ediyor. Google, final sürümü yaklaştıkça Android 12'ye daha fazla özellik ekleyecek.

ANDROID 12 BETA SÜRÜMÜ ERİŞİME AÇILDI

Android 12'nin ilk herkese açık beta sürümü bugün itibarıyla cihazlara indirilebiliyor. Yeni mobil işletim sistemini sadece Google Pixel telefonlarda değil Asus, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Techno, TCL, Vivo, Xiaomi ve ZTE dahil olmak üzere 11 üreticinin cihazlarında deneyimlemek mümkün olacak.

KAYNAK : Donanımhaber, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR