Telegram kurucusundan iPhone kullanıcıları dijital köle açıklaması

Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucularından olan Pavel Durov, Apple hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2021 10:29 GÜNCELLEME 20.05.2021 10:37 TEKNOLOJİ
Telegram kurucusundan iPhone kullanıcıları dijital köle açıklaması
Telegram kurucusundan iPhone kullanıcıları dijital köle açıklaması

WhatsApp‘ın dayattığı kullanıcı sözleşmesinin ardından popülerliği artan Telegram uygulamasının kurucu ortağı Pavel Durov‘dan iPhone kullanıcılarına eleştiri geldi. Durov, iPhone kullanıcılarını dijital köle olarak nitelendirdi.

Pavel Durov, Apple için yazılım geliştirmeyi Orta Çağ‘ın zorlu ortamında çalışmaya benzetti. Çin’in gözetim suçlamaları arasında iPhone kullanan herkesi de bağımlı dijital köleler olarak adlandırdı.

Telegram'dan Hamas'a sansür!

WhatsApp Telegram’daki özelliği kopyaladığı ortaya çıktı

IPHONE KULLANIRKEN ORTA ÇAĞ’A DÖNMÜŞ GİBİ HİSSEDİYORUM

Apple Insider‘ın haberine göre kurucu, Apple’ın Çin ile ilişkisine yönelik soruşturmasına yanıt olarak şirket hakkında yorumda bulundu. Epic Games davası hakkında da konuşan Durov şu ifadeleri kullandı.

“Apple, ekosistemlerinde kilitli olan müşterilere aşırı pahalı, eski donanım satmaya dayanan iş modelini takip etmede çok verimli. iOS uygulammızı test etmek için her iPhone kullanmam gerektiğinde Orta Çağ’a geri dönmüş gibi hissediyorum. iPhone’un 60Hz ekranları, çok daha akıcı animasyonları destekleyen Android telefonların 120Hz ekranlarıyla rekabet edemiyor.”

ÇİN IPHONE KULLANICILARI ÜSTÜNDE TAM KONTROLE SAHİP

Pavel Durov ayrıca, yalnızca Apple’ın App Store üzerinden yüklemenize izin verdiği uygulamaları kullanmanın ve verileri yerel olarak yalnızca iCloud kullanarak yedeklemenin anlamsız olduğunu savundu.

Ayrıca Durov’a göre Apple‘ın totaliter yaklaşımının Çin Komünist Partisi tarafından bu kadar taktir görmesinin şaşırtıcı olmadığını ifade etti. Zira iddialar, Çin’in Apple sayesinde iPhone kullanan vatandaşlarının uygulamaları üzerinde tam kontrole sahip olduğu yönünde.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR