Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi

NASA tarafından yürütülen yaşanabilir gezegen araştırmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Dünya’ya benzeyen ve yakın bir konumda yer alan gezegen keşfedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2021 09:34 GÜNCELLEME 11.06.2021 09:34 TEKNOLOJİ
Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi
Dünya'ya benzeyen bir gezegen keşfedildi

Yaşanabilir tek gezegen olarak bilinen Dünya’mıza benzeyen bir gezegen keşfetti. Üstelik bu gezegen, daha önceki keşiflere göre daha yakın bir konumda yer alıyor.

NASA yeni gezegenler keşfederken Dünya’ya çok benzeyen garip bir gezegen bulundu. Boyutu Neptün’e yakın olduğu rapor edilen gezegene “TOI-1231-b” adı verildi. Gezegenin kırmızı bir cüce yıldızın etrafında döndüğü de keşfedildi. Gezegenin, yıldızı etrafındaki dönüş süresi ise 24 gün olarak raporlandı. Yıldızın enerjisi Güneş’e göre düşük olsa da Dünya ile TOI-1231-b’nin sıcaklıkları hayli yakın.

'Halkalı' güneş tutulması başladı! Dünya hayranlıkla o anları izliyor...	'Halkalı' güneş tutulması başladı! Dünya hayranlıkla o anları izliyor...

NASA küf mantarlarını Ay’da gezdirecekNASA küf mantarlarını Ay’da gezdirecek

GEZEGENDE SU OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Şu anki verilere göre keşfedilen gezegenin ortalama sıcaklığı 57 derece olarak kaydedilmiş. Gezegendeki yaşam umutlarını canlandıran bir detay da sıvı halinde su bulunabileceği. Hatta gezegenin atmosferinde bulutlar bile olabilir. TOI-1231-b üzerinde yapılacak yeni araştırmalar, gezegenin atmosferinde ne tür bir gazın bulunduğunu da ortaya çıkarabilir.

Uzayda yaşam arayan araştırmacıların dikkatini en çok suyun varlığı çekiyor. Çünkü su, canlılığın temelidir. Suyun bulunduğu gezegende yaşam olması çok yüksek ihtimaldir. Daha önce Mars’ın potansiyel olarak ikinci evimiz halini alabileceği sıkça gündeme geldi. Bu yüzden Mars’ta su keşfedilmesi bilim dünyası için önemli bir haberdi.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR