WhatsApp’ta silinen fotoğrafları geri getirme yöntemi

WhatsApp ile gönderilen ve yanlışlıkla sildiğiniz fotoğrafları geri getirmek mümkün. WhatsApp silinen fotoğrafları geri getirebilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2021 12:17 GÜNCELLEME 14.06.2021 12:17 TEKNOLOJİ
WhatsApp’ta silinen fotoğrafları geri getirme yöntemi
WhatsApp’ta silinen fotoğrafları geri getirme yöntemi

Haber7.com/Mustafa Kalkan

WhatsApp uygulaması dünya genelinde milyarlarca kişi tarafından kullanılıyor. Yeni gizlilik politikası nedeniyle eleştirilerin hedefi olsa da hala en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak zirvede yer alıyor.

Son dönemde kullanıcılar sıklıkla WhatsApp silinen fotoğrafları geri getirmenin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Genellikle gönderdiğimiz veya aldığımız bir fotoğrafı yanlışlıkla sildikten sonra karşılaştığımız durum can sıkıcı sonuçlar doğurabiliyor. WhatsApp silinen fotoğraflar nasıl geri getirilir? Sizin için açıklıyoruz. Aşağıdaki yöntemleri eksiksiz yerine getirerek WhatsApp silinen fotoğrafları geri getirmek mümkün.

Uyarı: Bu işlem yalnızca Android işletim sistemine sahip cihazlarda yapılabiliyor. iPhone kullanıcıları iOS üzerinden dosya sistemlerine erişemediği için WhatsApp dosyalarına ulaşamıyor.

WhatsApp ‘Mesajı İlet’ özelliği sınırlandırıldıWhatsApp ‘Mesajı İlet’ özelliği sınırlandırıldı

Almanya'dan olay WhatsApp kararı! Meclis'ten geçti!Almanya'dan olay WhatsApp kararı! Meclis'ten geçti!

WHATSAPP KLASÖRÜNÜ KONTROL EDİN

WhatsApp gönderdiğiniz ve aldığınız tüm fotoğrafları varsayılan olarak WhatsApp klasöründe saklıyor. Bu nedenle fotoğraflar sohbet içinden silinse bile WhatsApp klasöründe yer almaya devam edecektir.

Bilgilerin kayıtlı olduğu klasöre ulaşabilmek için bir dosya yöneticisi programı kullanılması gerekiyor. Bunun için telefonunuz ile gelen dosya yöneticisini kullanmak daha sağlıklı sonuçlar verecektir. İsteğe bağlı olarak Google Play Store’da yer alan çeşitli dosya yöneticisi programlarını da kullanabilirsiniz.

Silinen fotoğrafları geri getirmek için ilk olarak depolama>WhatsApp>Media>WhatsApp Images yollarını izleyin. Eğer gönderdiğiniz bir resmi arıyorsanız, WhatsApp Images dosyası içindeki Sent(gönderilmiş) klasörünü kontrol edin. Ayrıca bu adımları uygulayarak video, GIF ve ses dosyalarını da kurtarabilirsiniz.

SOHBETİ DIŞA AKTARMA YÖNTEMİ

WhatsApp’ta silinen fotoğrafları geri getirme yöntemlerinden bir diğeri de sohbeti dışa aktarma seçeneği olarak öne çıkıyor. Bunun için Ayarlar>Sohbetler>Sohbet Geçmişi>Sohbeti aktar adımlarını uygulama içinden takip etmeniz gerekiyor. Hangi sohbetteki fotoğrafları geri getirmek istiyorsanız o kullanıcının sohbet penceresinden bu işlemi yapmanız gerekiyor. Medyayı dahil et seçeneğine tıklayarak e-postayla sohbet içeriğinin tamamını kendinize gönderebilirsiniz.

WHATSAPP YEDEKLEME TARİHİ

Bahsettiğimiz klasörlerde fotoğraflar yer almıyorsa, Ayarlar>Sohbetler>Sohbet Yedeği klasörü yolunu izleyin. WhatsApp’ta en son yedeklemenin ne zaman gerçekleştiğini ve verilerinizin ne sıklıkla yedeklendiğini buradan görebilirsiniz. Eğer son yedeklemeden sonra fotoğrafları sildiyseniz kurtarma işlemi için WhatsApp’ı silip yeniden yüklemeniz gerekir. WhatsApp yeniden yüklenirken yedekten geri yükle seçeneğini kabul ederseniz tüm mesajlarınız, resimleriniz ve videolarınız geri yüklenir.

SİLİNEN FOTOĞRAFLAR GERİ GELMEDİYSE

WhatsApp için verileri kurtarmanın en güvenilir yöntemleri şimdilik bunlar diyebiliriz. Bu yöntemler dışında bazı şirketler verileri geri getirmek için bazı uygulamalar ve hizmetler sunduğunu iddia ediyor. Ancak bu hizmetler kesin sonuç vermiyor.

Ayrıca WhatsApp’ta uçtan uca şifreleme özelliği olduğu için dosyalarınız silinmeden önce yedeğini almak en doğru yöntem. Çünkü sohbet geçmişleri bu özellik nedeniyle WhatsApp serverlarında saklanmıyor ve şirketle iletişim kurmaya çalışmanız bir işe yaramayacaktır.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR