3nm işlemciler için tarih belli oldu

Akıllı telefon sektörünün en büyük işlemci üreticisi TSMC, amiral gemilerine güç verecek olan 3nm işlemcilerin üretime başlayacağı tarihi açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2021 09:50 GÜNCELLEME 20.06.2021 09:50 TEKNOLOJİ
3nm işlemciler için tarih belli oldu
3nm işlemciler için tarih belli oldu

Apple'ın önemli bir tedarikçisi olan Tayvanlı üretici TSMC, 3nm çip üretimine başlamaya hazırlanıyor. Planlanan takvim ise 2022'nin ikinci yarısı.

Bu tür çipler, 2022'nin sonunda seri üretime geçecek. Yeni 3nm proses teknolojisinin, %30 iyileştirilmiş enerji verimliliği ile birlikte %15 performans artışı sağlayacağı belirtiliyor. TSMC, N3 teknolojisinin dünyadaki en gelişmiş teknoloji olacağı iddiasında. FinFET transistör mimarisi ile bu tür çiplerin %15'e varan hız artışı sağlayacağı ve N5'e göre %30 daha az enerji tüketeceği ifade ediliyor.

En hızlı işlemci seri üretime başladıEn hızlı işlemci seri üretime başladı

İşlemci üretimi için su arıtma tesisi çözümüİşlemci üretimi için su arıtma tesisi çözümü

DigiTimes'ın raporuna göre, tedarikçi önümüzdeki aylarda 4nm çip üretimine başlayacak. Ayrıca bu çipler gelecekteki Mac bilgisayarlar için de kullanılacaklar. Buna ek olarak Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 13 akıllı telefon serisinde kullanılmak üzere, 5nm A15 işlemci üretimi için TSMC ile anlaştığını da belirtmeden geçmeyelim.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR