Türkiye'nin ilk astronotu uzaya göndereceği tarih açıklandı

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'nin Ay'a roket göndereceği tarihi açıkladı. 2028-2029 gibi ise gerçek bir fırlatma yapılacak ve bu fırlatma, bir uzay aracı da içerecek.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2021 17:01 GÜNCELLEME 21.06.2021 17:01 TEKNOLOJİ
Türkiye'nin ilk astronotu uzaya göndereceği tarih açıklandı
Türkiye'nin ilk astronotu uzaya göndereceği tarih açıklandı

Rusya'da gerçekleştirilen Küresel Uzay Keşif Konferansı kapsamında açıklamalarda bulunan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, geçtiğimiz dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Uzay Programı ile ilgili detay verdi. Yıldırım tarafından yapılan açıklamalarda, Ay'a gönderilecek roketin fırlatma tarihi ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek Türk astronotun ne zaman göreve başlayacağına dair bilgiler verildi.

TUA Başkanı Yıldırım'a göre Türkiye, Ay'a göndereceği ilk roketin fırlatmasını 2023 yılında gerçekleştirecek. Bunun bir test fırlatması olduğunu ifade eden Yıldırım, Ay'a gönderilecek roketin yerli bir hibrit motora sahip olacağını ve roketin de tamamen yerli üretim olacağını belirtti. Net tarih belli olmasa da Yıldırım'a göre 2023'ün sonu, Türkiye için önemli.

TARİH ARALIĞI BELLİ OLDU

Yıldırım, 2028 ya da 2029 yılına gelindiğinde ise Türkiye'nin gerçek Ay görevinin başlayacağını belirtiyor. Açıklamalara göre bu tarih aralığında fırlatılacak ikinci roket, Ay'da inceleme yapacak bir de uzay aracına sahip olacakmış. Elbette tüm bunların olabilmesi için her şeyin planlandığı gibi gitmesi gerekiyor.

ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NA GİDECEK

Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'nin Uluslararası Uzay İstasyonu'na da bir astronot göndermek için görüşmeler yaptığını açıkladı. Bu görüşmelerin birkaç ay içerisinde tamamlanacağını belirten Türkiye Uzay Ajansı başkanı, sonrasında da eğitim sürecinin başlayacağını ve astronotun birkaç yıl içerisinde ISS'e gönderileceğini ifade ediyor.

 

 

 
 
KAYNAK : webtekno, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR