Google’a beklenen özellik sonunda geliyor

Arama motoru devi Google, yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için yeni bir özelliği duyurdu. Google aramalarında artık güvenilir kaynakların olmadığı sonuçlar için kullanıcıları uyaracak.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2021 11:42 GÜNCELLEME 26.06.2021 11:42 TEKNOLOJİ
Google’a beklenen özellik sonunda geliyor
Google’a beklenen özellik sonunda geliyor

Google, güvenilir olmayan sonuçlara sahip olabilecek bir konu aradıklarında insanları bilgilendirecek yeni bir özelliği, tarayıcısında kullanıma sundu. Son dakika haberlerinde güvenilir sonuç sunamayan Google, kullanıcıları daha sonra tekrar aramaya yönlendirecek uyarılar sunacak.

Samsung, Huawei ve Xiaomi telefonlarda görülen Google sürekli duruyor hatası çözüldüSamsung, Huawei ve Xiaomi telefonlarda görülen Google sürekli duruyor hatası çözüldü

Android telefonları hırsızlardan koruyacak özellikAndroid telefonları hırsızlardan koruyacak özellik

SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN UYARIDA BULUNACAK

Google, özellikle son dakika haberlerinde güvenilir sonuçlar sunmaya odaklanıyor. Şirket, paylaştığı yeni bir duyuruda kullanıcıların arama yaptığı sırada bazen güvenilir bilgilerin çevrimiçi olmadığını söyledi ve bu durumda kullanıcıların uyarılacağını belirtti.

Yanlış bilgi yayılması nedeniyle eleştirilerle mücadele eden Google, bu konuda yeni bir özelliği kullanıma sokuyor. Kullanıcıları gördükleri sonuçların hızla değiştiği ve güvenilir bir kaynağın arama sonuçlarında henüz yer almadığı konusunda "Görünüşe göre bu sonuçlar hızla değişiyor." başlığı altında "Bu konu yeniyse sonuçların güvenilir kaynaklar tarafından eklenmesi bazen zaman alabilir." ifadeleriyle uyarıyor.

ABD’DE KULLANIMA SUNULDU

Google, bu özelliği sayesinde özellikle son dakika haberlerinde yaşanabilecek olan güvenilir olmayan kaynaklardan elde edilen yanlış bilgilerin yayılması problemini çözmeyi amaçlıyor. Özellik şu an için yalnızca ABD'de İngilizce aramalar için kullanıma sunuldu. Arama devi, ilerleyen zamanlarda özelliğin kullanım alanını genişletmek istiyor.

 

KAYNAK : Donanımhaber, Haber7
YORUMLAR 1
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    son zaman baska sistem kullaniyorum ne yaparsan nere girersen evde butun pc cep de reklam geliyor sana ne nere girersem belki øzel yer kisaca hepsi casuz seni satiyor her ulke durmadan bunlara ceza verecek cok insan google olmaz ise ne yaparim der aslinda google youtube olmasa oluyor cok iyi yerler var belki onlarda casuz de yine de tek yere bagli kalmayin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR