Dinozor kafalı ve kuş bedenine sahip 120 milyon yıllık fosil bulundu

Çin’de arkeologlar ilginç bir keşfe imza atarak dinozor kafasına sahip minik bir kuş türü tespit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2021 12:38 GÜNCELLEME 27.06.2021 12:44 TEKNOLOJİ
Dinozor kafalı ve kuş bedenine sahip 120 milyon yıllık fosil bulundu
Dinozor kafalı ve kuş bedenine sahip 120 milyon yıllık fosil bulundu

Yürütülen pek çok araştırmada dinozorlar ve kuşlar arasındaki bağlantıyı daha iyi anlamamızı sağlayan fosiller bulunuyor. Son örnek ise Çin'in kuzeydoğusundan geldi. Kafası tıpkı Tyrannosaurus rex gibi görünen ancak vücudu günümüzün serçelerine ya da sinek kuşlarına benzeyen bir fosil keşfedildi.

Bulunan fosilin boyutları ise şaşırtıcı. Bu minik canlının Tyrannosaurus rex kafasına benzeyen kafası yalnızca 2 cm büyüklüğünde. Fosili inceleyen paleontologlar, minik canlının enantiornitinler olarak anılan ve soyları milyonlarca yıl önce tükenmiş bir erken kuş grubuna ait olduğunu ifade ediyor.

Bu kuş grubu büyük yok oluş esnasında yok olmuş olsa da kimi özelliklerinin günümüzde pek çok kuşta görüldüğü biliniyor ve modern kuşlara giden evrimsel süreçte önemli bir yerleri olduğu biliniyor.

 

YORUMLAR 3
  • Hüdai ÇAKMAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür yazılar evrimci propagandalarıdır. Algı oluşturma insanları aldatma amaçlıdır. Şu yönlerden yanlış e kasıtlıdır. Birincisi benzerlikler evrime kanıt değildir. Evrim kanıtları genetiği etkileyen, diğer nesillere aktarılan mutasyonlar temelinde olmalıdır. Günümüzden 220 milyon yıl önce yaşamış PROTOAVİS 165 milyon yıl önce yaşamış AUROMİS XİU 150milyon yıl önce yaşamış ARKEOPTERİKS isimli kuşlar zaten vardı. Dinozorların kuşlara evrilmesi İMKANSIZDIR. Türler arası yalıtım buna izin vermez. Fosiller yaşamaya e üremeye hazır halde EKSİKSİZ var olmuş yaşamış ve üremiş canlılardan kalmadır. Evrimin değil YARTILIŞIN kanıtlarıdır. Evrim iddialarını sorgulamadan gerçek kabul etmeyiniz.
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Evrim mi? Evrimsel süreç mi? Ne evrim var ne evrimsel süreç sadece El-Bedi Allah var! EL-BEDİ: ÖRNEKSİZ, MADDESİZ VE BENZERSİZ HAYRET VERİCİ ALEMLER İCAT EDEN. Her gün binlerce tür bulunuyor, binlercesi yok oluyor, bu eskiden de böyleydi,bu evrim değil devam eden yaratım sürecidir, çünkü sanatçının sanatı sonsuz.
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    illahu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR