LG ve Apple anlaşması Samsung’u kızdırdı

Güney Koreli teknoloji devi LG, akıllı telefon sektöründen çıktıktan sonra mağazaları boş kalmıştı. Apple ve Samsung birbirine girdiği mücadelede kazanan taraf Apple oldu. Samsung durumdan şikayetçi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2021 10:02 GÜNCELLEME 28.06.2021 10:02 TEKNOLOJİ
LG ve Apple anlaşması Samsung’u kızdırdı
LG ve Apple anlaşması Samsung’u kızdırdı

LG, akıllı telefon pazarından kısa bir süre önce çekilmişti. Ancak akıllı telefon kaynaklı sorunları devam ediyor. Güney Kore’de 400 mağazası olan şirketin, mağazaları ve personellerinin akıbeti belli değildi. Geçtiğimiz günlerde Apple ve Samsung’un bu mağazalar için LG’ye tekliflerde bulunduğu açıklanmıştı. Bugün ise kazanan tarafın Apple olduğu açıklandı. Artık LG mağazalarında iPhone, iPad ve Apple Watch gibi ürünler satılacak.

Apple, ürünlerini sızdıran Çinli hesapları uyardıApple, ürünlerini sızdıran Çinli hesapları uyardı

Samsung ve Apple sektörden çıkan şirkete talip olduSamsung ve Apple sektörden çıkan şirkete talip oldu

Fiziksel mağazalar halen pek çok kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. Bu sebeple LG, akıllı telefon pazarından çekilmesine rağmen iyi konumdaki bu mağazalarını değerlendirmek istiyor.

APPLE 5G PAZAR PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Apple, iPhone 12 serisi ile 5G telefon pazarında yüzde 29.8’lik bir payla lider. Samsung ise bu durumdan çekiniyor. Bu sebeple Samsung, Güney Koreli üç büyük mobil operatöre (SK Telecom, KT Corp ve LG U+) mağazalarında Samsung telefonlarını satmaları için baskı yapıyor. Buna LG’nin Best Shop mağazaları da dahil.

Diğer mağazalarda Samsung telefonlarının satılması, kendi mağazalarından elde ettiği gelirleri düşürebilir. Ancak Samsung’un bu karardan vaz geçmesi, yaklaşan iPhone 13 serisinin Güney Kore’deki satışlarını büyük oranda etkileyecektir.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR