Almanya devlet kurumlarını uyardı: Facebook sayfalarını kapatın!

Facebook, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili sorunlar yaşamaya devam ediyor. Almanya’nın kişisel bilgi ve verilerin korunmasından sorumlu bir yetkili, devlet kurumlarının Facebook sayfalarının kapatılmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2021 09:45 GÜNCELLEME 30.06.2021 09:45 TEKNOLOJİ
Almanya devlet kurumlarını uyardı: Facebook sayfalarını kapatın!
Almanya devlet kurumlarını uyardı: Facebook sayfalarını kapatın!

Alman devlet kurumları şirketin gizlilik konusundaki tutumundan rahatsız. Komisyon Üyesi Ulrich Kelber bu konudaki şikayetini dile getirdi. Dört uygulamanın kullanılmaması önerisinde bulundu.

Facebook 1 trilyon dolar değere ulaştıFacebook 1 trilyon dolar değere ulaştı

ABD'de Facebook'a açılan dava reddedildiABD'de Facebook'a açılan dava reddedildi

Facebook’un bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği belirsizliğini koruyor. Şirket bir süre önce WhatsApp gizlilik koşullarını değiştirmesiyle de göz önüne gelmişti.

FACEBOOK SAYFALARININ KAPATILMASI İSTENDİ

Federal Bilgi Koruma Komiseri Ulrich Kelber, Almanya’nın üst düzey devlet kurum ve kuruluşlarına Facebook hakkında uyarıda bulunduğu bir yazı gönderdi. Özel bilgi ve verilerin korunmasından sorumlu Kelber, platformun güvenli olmamasından dolayı devlete bağlı tüm Facebook hesaplarının kapatılmasını istedi.

Ulrich Kelber, gönderdiği yazıda bakanlıkların, devlet dairelerinin ve federal hükümet kuruluşlarının insanları bilgilendirmek için açtığı Facebook sayfalarının güvende olmadığını ifade etti. Platformun veri güvenliğini sağlamada yetersiz olduğunu vurgulayan Kelber, Facebook’un gerekli değişikliklere gitmemesi durumunda bu hesapların zorunlu olarak devlet eliyle kapatılacağını bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR