Eski Google çalışanından Anti-Google arama motoru

Eski Google yöneticisi Sridhar Ramaswamy, şirketten ayrıldıktan sonra kullanıcıları merkezine alan ve ücretli üyelik sunan Neeva sitesini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2021 09:33 GÜNCELLEME 01.07.2021 09:33 TEKNOLOJİ
Eski Google çalışanından Anti-Google arama motoru
Eski Google çalışanından Anti-Google arama motoru

Eski google çalışanı ve yöneticisi Sridhar Ramaswamy google' dan ayrıldıktan sonra kullanıcıları merkezine aldığı bir arama motoru sitesi olan neeva' yı kurmuştu ve bugün neeva'nın aktif olduğu duyuruldu. CEO Sridhar Ramaswamy neeva'yı üyelik ücretli bir anti google arama motoru olarak duyuruyor. Neeva'nın yönetim kadrosunda eski google yöneticileri olan Vivek Raghunathan, Margo Georgiadis, Bill Coughran gibi isimler yer alıyor.

Google’a beklenen özellik sonunda geliyorGoogle’a beklenen özellik sonunda geliyor

Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası Ve Çözümü! Samsung Huawei Xiaomi Google Çöktü Mü?Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası Ve Çözümü! Samsung Huawei Xiaomi Google Çöktü Mü?

GOOGLE REKLAM VERENLERE ÖNCELİK TANIYOR

Neeva CEO' su yeni arama motoru olan şirketlerini anlatırken Google' ın dev bir pazar lideri olduğunu, bugün ki 1.67 trilyon dolar değerlemesine rağmen yetinmediğini ve halen Google' ın temelinde kullanıcıların değil reklam veren şirketlerin olduğunu belirtiyor. Bu durumun kullanıcı için sadece yönlendirilmek ve kontrol edilmek olduğunu asıl merkezde olması gereken kullanıcıların ikinci planda olması anlamına geldiğini söylüyor. Yani Google'ın size yardım etmekten çok reklam verenlere yardım ettiğinden bahsediyor.

%100 REKLAMSIZ

Bir Anti-google şirketi olarak duyurulan neeva ise bunun tam tersi olarak merkezine kullanıcıları alıyor. %100 reklamsız ve yönlendirmesiz gerçek sonuçlara ulaşmanız için tasarlanmış ancak bir üyelik ücreti ödemeniz gerekiyor. Şirket bu şekilde reklam veren şirketlere değil üyelik ücretini ödeyen kullanıcılara hizmet vermeyi amaçlamış.

Neeva verilerinizi gizli tutarak sizin web mahremiyetinize saygı duymayı vaad ediyor. Her hafta sizi izleyen 1000' den fazla çerezi engellemeye, güvendiğiniz haber kaynaklarınızı seçmenize olanak veriyor ancak şimdilik ülkemizde hizmet vermiyor. Neeva hizmete girdiği ülkelerde ilk 3 ay deneme sürümünü ücretsiz olarak sunuyor ve kullanıcıların bu deneyimden memnun kalarak ücretli üyeliklerini devam ettireceklerini düşünüyor. Umarım yakında ülkemize de gelir ve vaad ettikleri tüm bu gelişmeleri deneyimleme şansı elde ederiz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR