Google’dan Covid-19 aşı kartı uygulaması

Google dünya genelinde yaygınlaşan Covid-19 aşıları için Dijital Aşı kartı uygulamasını tüm akıllı telefonlara getiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2021 15:12 GÜNCELLEME 01.07.2021 15:12 TEKNOLOJİ
Google’dan Covid-19 aşı kartı uygulaması
Google’dan Covid-19 aşı kartı uygulaması

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs pandemisinin çaresi olarak görülen aşılama işlemi son hız devam ediyor. Toplum bağışıklığını artırmak için ülkeler Covid-19 aşı kartı sistemlerini uygulamaya başladı. AB ülkeleri kendi aralarında geçişler için aşı kartını gösteren kişileri zorunlu karantinadan muaf tutuyor. Ayrıca PCR test uygulaması da mecburi olmuyor.

Eski Google çalışanından Anti-Google arama motoruEski Google çalışanından Anti-Google arama motoru

Google’a beklenen özellik sonunda geliyorGoogle’a beklenen özellik sonunda geliyor

Google salgının ilk zamanlarında geliştirdiği Covid-19 bildirim uygulaması sayesinde sağlık kuruluşlarının virüslü kişileri takip etmesini kolaylaştırmıştı. Google benzer bir uygulamayı aşı konusunda da yaptı. Covid-19 aşı kartını, Android sistemine entegre edeceği projeyi duyurdu.

AŞI KARTI İNTERNETSİZ DE GÖSTERİLEBİLECEK

Sağlık kuruluşları, devlet kurumları ve halk sağlığı yetkililerinin yanı sıra aşıyı dağıtmak üzere yetkilendirilmiş kuruluşların tamamı Google’ın Passess API’sinden faydalanacak. Vatandaşların aşı bilgilerini ve test kartlarını bünyesinde bulunduran sağlık merkezleri bu API’ye erişerek tüm bilgileri dijitale dönüştürebilecekler. Böylelikle ilgili kişinin sonuçları telefonda depolanabilir forma kavuşmuş olacak.

Kullanıcının Play Protect sertifikalı ve Android 5 ve üzeri işletim sistemli akıllı telefona sahip olması gerektiğinin altını çizen Google, kartın ana ekrana kısayol olarak da eklenebileceğini belirtti. Bu, aşı bilgilerine gerektiğinde hızlıca ulaşma imkanını bizlere sağlayacak.

AŞI MARKASI VURGULANACAK

Dijital Aşı Kartı içerisinde aşının üreticisi, sağlayıcısı ve yapılma tarihine ait bilgiler yer alacak. Kart sahibi eğer isterse Google Pay uygulaması aracılığıyla bilgilerini ödeme profiline entegre edebilecek. Bu noktadaki güvenlik endişelerine değinen Google, bilgilerin kesinlikle bulut depolama sunucularına kaydedilmeyeceğini ve reklam amaçlı kullanılmayacağını açıkladı. Ancak vatandaşların kartı kaç defa ve hangi günlerde kullandığı bilgilerini toplayacağını söyledi.

YORUMLAR 2
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    panik yapmayin yakinda kopya ile bizim halk daha iyisi yapar hele google var ise hic guvenme kesin bilgi toplama dinleme icin kullanir zaman ile
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Googlenin bu hamlesiyle, aşı seferberliğinin ne demek olduğu şimdi çok net anlaşılmış oldu.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR