WhatsApp fotoğraf gönderimi için yeni özellik

WhatsApp üzerinden yollanan fotoğrafların düşük kalitede olması uzun süredir kullanıcıları rahatsız ediyordu. WhatsApp’a gelecek yeni güncellemeyle bu sorun tamamen ortadan kalkacak.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2021 10:33 GÜNCELLEME 09.07.2021 10:33 TEKNOLOJİ
WhatsApp fotoğraf gönderimi için yeni özellik
WhatsApp fotoğraf gönderimi için yeni özellik

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli yeni güncellemeler getiriyor. Ancak kullanıcıların uzun yıllardır şikayetçi olduğu sıkıştırılmış fotoğraflar konusunda biraz gecikmeli bir güncelleme getirdi.

WhatsApp’ın yeni özelliği nasıl etkinleştirilir?WhatsApp’ın yeni özelliği nasıl etkinleştirilir?

WhatsApp’ın çoklu cihaz özelliği kullanıma sunuluyorWhatsApp’ın çoklu cihaz özelliği kullanıma sunuluyor

WhatsApp, gönderdiğimiz fotoğrafların yüksek boyutlu olmaması için sıkıştırarak boyutunu düşürüyor ve öyle karşı tarafa ulaştırıyor. Bu nedenle WhatsApp kullanıcıları yüksek boyutlu fotoğrafları farklı alternatiflerle göndermeye çalışıyordu. Ancak yeni gelen güncelleme sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor.

WHATSAPP FOTOĞRAF GÖNDERİM SEÇENEKLERİ

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp, yeni beta güncellemesi ile kullanıcıları sıkıştırılmış fotoğraf gönderme derdinden kurtaracak. Ortaya çıkan ekran görüntüsüne göre çok yakında uygulamada üç farklı fotoğraf kalitesi seçeneği yer alacak.

Otomatik (Önerilen): Bu seçenek, ağ hızına bağlı olarak görüntüleri sıkıştırıp sıkıştırmama kararını WhatsApp’a bırakacak.

En iyi kalite: Bu seçeneğin seçilmesi, mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sağlanacak.

Veri tasarrufu: Veriden ve depolama alanından tasarruf etmek için görüntüler sıkıştırılacak.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR