TikTok’tan kripto para yasağı

Çin merkezli sosyal medya devi TikTok, kullanıcıların paylaştıkları içeriklerde kripto para birimlerinin yer almasını yasaklıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2021 10:45 GÜNCELLEME 10.07.2021 10:50 TEKNOLOJİ
TikTok’tan kripto para yasağı
TikTok’tan kripto para yasağı

TikTok’ta artık kripto paraların ve bazı finansal hizmetlerin reklamı yapılamayacak. Popüler uygulama, Dogecoin gibi “meme” kripto paraların yükselişinde rol oynamıştı.

Uygulamada, kripto para dışında forex ticareti, yatırımlar ve kredi kartları gibi finansal hizmetler de yakın zamanda yenilenen içerik politikasında yasaklandı.

TikTok'un alameti farikası satışa sunulduTikTok'un alameti farikası satışa sunuldu

TikTok içerik süresini uzatıyorTikTok içerik süresini uzatıyor

Kötü niyetli kullanıcıların gençlerden ve tecrübesiz yatırımcılardan yararlanması konusunda endişeler bulunması sebebiyle uygulanacak olan yeni politika, kullanıcıların bu tarz içerik üretmesinin önüne geçmeyi planlıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Paranın mali varlıklarının, kredilerin ve kredi kartlarının ödünç verilmesi ve yönetimi, şimdi al sonra öde (BNPL) hizmetleri, ticaret platformları, kripto para birimi, döviz, banka ve ön ödeme kartları, döviz ticareti, piramit şeması (finansal olmayan hizmetler dahil), yatırım hizmetleri, kredi onarım hizmetleri, kefalet senedi, borç yardımı programları, küçük yatırımla çabuk zengin olma planları, borç konsolidasyonu hizmetleri ve kuruş açık artırması dahil ancak bunlarla sınırlı kalmamak üzere her türlü finansal hizmet veya ürünler yasaktır.

TikTok Markalı İçerik Politikası

TİKTOK KURALA UYMAYANI ENGELLEYECEK

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kuralları ihlal eden kullanıcıların videoları otomatik olarak silinecek. Yapılan ihlâle göre de kullanıcının video yükleme, yorum yapma gibi özellikleri bir süreliğine askıya alınacak. İhlâller devam ederse de kullanıcının profili kalıcı olarak silinecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR