WhatsApp çoklu cihaz özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp çoklu cihaz desteğini kullanıma sunmaya başladı. İlk etapta kademeli olarak başlatılan WhatsApp çoklu cihaz desteği nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2021 14:57 GÜNCELLEME 18.07.2021 14:58 TEKNOLOJİ
WhatsApp çoklu cihaz özelliği nasıl kullanılır?
WhatsApp çoklu cihaz özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp’ın uzun süredir beklenen çoklu cihaz desteği sonunda erişime açıldı. Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarda başlatılan çoklu cihaz desteği Beta programından normal versiyonda aktif edildi.

WhatsApp 2 milyon hesabı engellediWhatsApp 2 milyon hesabı engelledi

WhatsApp'a iki yeni özellik geldiWhatsApp'a iki yeni özellik geldi

WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ NEDİR?

WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp Web hizmeti sayesinde bilgisayardan mesajlaşabilmelerine izin veriyor. Fakat WhatsApp Web, ana uygulamanın yüklü olduğu akıllı telefonla eşleştiğinden sürekli olarak internet bağlantısı gerektiriyor. Yani cihazın kendisinde bağlantı olmadan Web’i kullanmak mümkün olmuyor. Çoklu cihaz desteği işte bu zorunluluğu ortadan kaldırdı.

WhatsApp çoklu cihaz sayesinde kullanıcılar uygulamayı yine bilgisayara bağlayacaklar. Ancak artık ana cihazda internet erişimi mecburi olmayacak. Yani siz telefonunuzu tamamen kapatsanız veya veri bağlantısını kesseniz dahi, WhatsApp’ı bağladığınız bilgisayarda kullanmaya devam edeceksiniz.

WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ NASIL KULLANILIR?

Öncelikle telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki menü işaretine tıklayın. Ardından “Bağlı cihazlar” butonuna basın. Eğer çoklu cihaz özelliği size de gelmişse ekranın ortasını kaplayan bir pencere otomatik olarak açılacaktır. Test sürecine katılmayı isteyip istemediğinizi soran bir bildirim görürsünüz. Dilerseniz işlemi onaylayarak sürecin bir parçası olabilirsiniz.

Beta programına katılmanızın ardından, varsa mevcut WhatsApp Web oturumlarınız kapatılacak. Tekrar “Bağlı cihazlar” bölümüne girip “Cihaz bağla” butonuna tıklamanız ve hedef cihazdaki QR kodu taratmanız gerekecek.

WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ HAKKINDA İSTİSNALAR

Bağlama işlemini gerçekleştirdikten sonra WhatsApp Web’i normal bir şekilde kullanabilirsiniz. Ana telefonunuz tamamen kapalı olsa veya internet erişiminiz bulunmasa bile mesaj gönderecek, karşıdan gelenleri de alacaksınız. Bu noktada herhangi bir sorun yok fakat WhatsApp’ın açıkladığı birtakım istisnai durumlar mevcut.

WhatsApp’ı aynı anda dört adede kadar ikincil cihazda kullanabilirsiniz ancak WhatsApp hesabınıza tek seferde yalnızca bir adet telefon bağlayabilirsiniz.

WhatsApp hesabınızı kaydettirmeniz ve yeni cihazlarınızı telefonunuza bağlamanız gerekir.

Telefonunuzu 14 günden uzun bir süre boyunca kullanmazsanız bağlı cihazlarınızın bağlantısı kaldırılacaktır.

Tüm bunların yanı sıra çoklu cihaz özelliğinin şimdilik desteklemediği özellikler de var:

İkincil cihazlarda mevcut konum görüntülenemez.

WhatsApp Web veya Masaüstü’nde sohbetler sabitlenemez.

WhatsApp Web ve Masaüstü’nde grup davetleri kabul edilemez, görüntülenemez ve sıfırlanamaz. Bu işlemleri yapmak için telefonunuzu kullanmanız gerekir.

Telefonlarında WhatsApp’ın çok eski bir sürümü yüklü olan kişilere bağlı cihazınızdan mesaj gönderemez veya bu kişileri arayamazsınız.

Portal cihazından veya WhatsApp Masaüstü’nden çoklu cihaz beta programına kayıtlı olmayan bağlı cihazları arayamazsınız.

Portal cihazınızdaki diğer WhatsApp hesapları çoklu cihaz beta programına katılmadıysa bu hesaplar kullanılamaz.

WhatsApp Business kullanıcıları, WhatsApp Web veya Masaüstü’nü kullanarak işletme adını ve etiketleri düzenleyemez.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR 1
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın şunları.Yerli uygulama kullanın.Bip var dedi var.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR