Apple’dan Avrupa’daki sel mağdurlarına bağış

Batı Avrupa ülkeleri son günlerde sel felaketleriyle mücadele ediyor. Apple CEO’su Tim Cook, felaketten etkilenen Almanya, Belçika ve Hollanda’ya bağış yapacaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2021 17:02 GÜNCELLEME 18.07.2021 17:02 TEKNOLOJİ
Apple’dan Avrupa’daki sel mağdurlarına bağış
Apple’dan Avrupa’daki sel mağdurlarına bağış

Batı Avrupa’da, özellikle Almanya ve Belçika’da yoğun yağışlar sebebiyle oluşan sel felaketleri etkilerini sürdürüyor. Şu ana kadar 170’den fazla insanın hayatını kaybettiği felaketlerde binlerce insan ise hâlâ kayıp durumda.

Seller birçok yerleşim yerini yerle bir ettiği için birçok insan evlerini boşaltmak zorunda kalırken 20.000’den fazla insanın da elektrik ve susuz kaldığı belirtiliyor. Ayrıca, ülkelerdeki birçok yolun ve köprünün hasar görmesi sebebiyle de kurtarma çabaları yavaş ilerlemek zorunda kalmış durumda.

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamaya göre şirket selle mücadele çabaları kapsamında Almanya, Belçika ve Hollanda’da bulunan yardım kuruluşlarına bağış yapacak. Cook, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Kalplerimiz Almanya, Belçika ve Batı Avrupa’da yaşanan yıkıcı selden etkilenenlerle birlikte. Apple yardım çabalarını desteklemek için bağışta bulunacak” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : Donanımhaber, Haber7
YORUMLAR 1
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa yıllardır dünyayı sömürüyor yardıma ihtiyaçları mı var? yardım edeceksen afrikaya yardım et, arakana yardım et, afganistana yardım et. haa ama onlarda ayfon alacak para olmadığı için işine gelmez tabi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR