Biden yönetimi: Microsoft saldırısı Çin hükümeti kaynaklı

Biden yönetimi, Microsoft başta olmak üzere son aylarda gerçekleşen siber saldırıların sorumlusunun Çin hükümeti olduğunu açıkladı. Pekin ise, bu açıklamaların "uydurma" olduğunu söyleyerek, iddiaları yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2021 14:46 GÜNCELLEME 20.07.2021 10:48 TEKNOLOJİ
Biden yönetimi: Microsoft saldırısı Çin hükümeti kaynaklı
Biden yönetimi: Microsoft saldırısı Çin hükümeti kaynaklı

ABD hükümetinden üst düzey bir yetkili, dünyanın en büyük şirketlerinin, hükümetlerinin ve askeriyede kullanılan Microsoft e-posta saldırılarının arkasında Çin hükümetinin olduğunu açıkladı. ABD, Pekin’i dünya genelinde gerçekleşen siber saldırılar nedeniyle kınamak için NATO üyeleri de dahil olmak üzere müttefikleri organize etmeye hazırlanıyor.

İLK DEFA HÜKÜMET DÜZEYİNDE BİR SUÇLAMA GELEBİLİR

New York Times’a konuşan ve ismini gizleyen yetkili, ABD’nin ilk defa siber saldırılar, fidye yazılımları ve büyük ölçekli bilgisayar korsanlığı suçlarıyla Çin’i suçlamasını beklediğini söyledi. Microsoft’un geçtiğimiz mart ayında e-posta sistemlerine sızan kişilerin Çin Devlet Güvenlik Bakanlığıyla bağlantılı bilgisayar korsanları olduğu iddia edilmişti.

ABD hükümetinin duyurusuyla Çin hükümeti suç gruplarını işe aldığı önerisi sunulacak. NATO ve Avrupa Birliği’nin bu kınamaya hali hazırdaki işbirlikleri nedeniyle katılımı henüz öngörülmüyor.

Pazar günü gazetecilere konuşan üst düzey yönetim yetkilisi, Çin'in kamuoyunda kınanmasının yalnızca gelecekteki saldırıları önlemek için çok şey yapacağını kabul etti.

Yetkili, "Hiçbir eylem Çin'in siber uzaydaki davranışını değiştiremez" dedi. “Ve sadece bir ülke kendi başına hareket edemez.”

Pekin ise, bu açıklamaların "uydurma" olduğunu söyleyerek, iddiaları yanıtladı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR