YouTube dünya nüfusunu geçerek rekor kırdı

Google Play uygulamasından sonra YouTube Android uygulaması da 10 milyar indirme sayısını geçti. Google Maps, Google uygulamalarının da bu rakama ulaşması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2021 17:37 GÜNCELLEME 23.07.2021 17:37 TEKNOLOJİ
YouTube dünya nüfusunu geçerek rekor kırdı
YouTube dünya nüfusunu geçerek rekor kırdı

Akıllı telefonların dünyada 6 milyardan fazla kişiye ulaştığı tahmin edilirken bu durum uygulama ekosistemini de doğrudan etkiliyor. Akıllı telefonlarla birlikte gelen uygulamaların rakamlarında 10 milyar ve üzeri indirme sayısına ulaşıldı.

YouTube’un TikTok rakibi özelliği Türkiye’deYouTube’un TikTok rakibi özelliği Türkiye’de

YouTube algoritması hakkında çarpıcı gerçekYouTube algoritması hakkında çarpıcı gerçek

YOUTUBE REKORA İMZA ATTI

Android dünyasında ilk 10 milyar indirme rakamını geride bırakan uygulama Google Play Hizmetleri olmuştu ancak iskelet kısmında yer aldığı için doğrudan kullanıcı ile etkileşime geçen bir uygulama değildi. YouTube Android bu anlamda 10 milyar rakamına ulaşan ilk kullanıcı etkileşimli uygulama oldu.

Aktif Android cihaz sayısının 3.5 milyara ulaşması bundan çok büyük etken ancak 10 milyar kullanıcı sayısından bahsetmiyoruz. Yeniden indirmeler, kullanıcının ikinci veya daha fazla cihaz aktivasyonu veya sanal makineler gibi etkenler de var.

ÇİN’DE YASAK OLMASINA RAĞMEN 10 MİLYARA ULAŞTI

Yine de Çin’de yasaklı olmasına rağmen YouTube uygulamasının elde ettiği başarı dikkat çekici. Diğer taraftan iOS rakamları bilinmediği için bundan çok daha fazla bir rakam söz konusu.

Android ekosisteminin devasa büyümesi haliyle Google uygulamalarını doğrudan etkiliyor. Google Maps, Google, Gmail gibi uygulamalar 10 milyar kulübüne ilk adaylar. Yine WhatsApp ve Facebook Messenger da onları takip ediyor.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR