Mercedes’ten 3. Seviye otonom sürüş desteği: Drive Pilot

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla otonom sürüş teknolojileri de yaygınlaşmaya başladı. Mercedes bu alandaki yeni teknolojisi 3. Seviye otonom sürüş desteği yazılımı Drive Pilot’u kullanıma sunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2021 09:48 GÜNCELLEME 24.07.2021 09:48 TEKNOLOJİ
Mercedes’ten 3. Seviye otonom sürüş desteği: Drive Pilot
Mercedes’ten 3. Seviye otonom sürüş desteği: Drive Pilot

Mercedes, S-Serisi ve EQS modelleri için 3. seviye otonom sürüş sistemi Drive Pilot'u piyasaya sürecek.

Sistem, trafikte ve otoyollarda maksimum 60 km/s hıza kadar destek sağlarken, aracın sürücüsüne tamamen otonom bir sürüş sunmakta. Otonom sürüş halinde olan araçların 60 km/s hız sınırını aşması halinde ise oto pilot kendini durduruyor ve aracı sürücüye teslim ediyor.

Mercedes-Benz fosil yakıtı geride bırakacağı tarihi açıkladıMercedes-Benz fosil yakıtı geride bırakacağı tarihi açıkladı

Alman devi Mercedes'in son bombası! 30 yıl sonra bir ilkAlman devi Mercedes'in son bombası! 30 yıl sonra bir ilk

Drive Pilot, araç içinde uyku haline geçen sürücüler için sürücüyü takip eden bir monitör sistemini de içinde bulunduruyor. Bu sistem yağış ve benzeri tehlikeli durumlarda sürücüyü takip ediyor ve uyarılmasını sağlıyor.

Drive Pilot, seyir halindeki sürücülere kendilerine zaman ayırma fırsatını tanırken şuan için sadece Almanya’da aktif olacağı açıklandı. Sistemin diğer ülkelerde ne zaman aktif olacağı ise tam olarak bilinmiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR