iPhone satışları Apple’a rekor getirdi

Apple, 2021 üçüncü çeyrek raporunu yayımladı. iPhone satışlarının şirkete getirdiği kazanç dikkatlerden kaçmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2021 10:17 GÜNCELLEME 28.07.2021 10:17 TEKNOLOJİ
iPhone satışları Apple’a rekor getirdi
iPhone satışları Apple’a rekor getirdi

Apple, bu yıl yine kazancıyla rekor kırdı. Şirketin kazançları incelendiğinde en çok gelirin iPhone satışlarından elde edildiği ortaya çıktı.

Apple, gelirini artırarak dikkat çeken bir üçüncü çeyrek performansı ortaya koydu. Şirketin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde geliri yüzde 36 arttı ve 81,41 milyar dolar oldu.

iPhone ve Mac kullanıcıları dikkat! Apple acil koduyla paylaştıiPhone ve Mac kullanıcıları dikkat! Apple acil koduyla paylaştı

İşte Apple, Microsoft ve Alphabet'in Nisan-Haziran bilançoları İşte Apple, Microsoft ve Alphabet'in Nisan-Haziran bilançoları

IPHONE SATIŞINDAN 39,57 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Ayrıca firmanın sadece iPhone modellerinden kazandığı gelir ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50 arttı. Böylece iPhone’ların Apple kasasına getirdiği miktar 39.57 milyar dolar oldu.

Apple geliri 2021 yılının üçüncü çeyreğinde büyük artış gösterirken, hizmetler kategorisi de öne çıktı. Apple’ın servisleri, tarihinin en yüksek gelirine ulaştı. Şirketin hizmetlerden elde ettiği miktar yüzde 33 arttı ve 17,48 milyar dolar seviyesine geldi. Diğer yandan Mac ve iPad satışlarında artış olduğu da yayımlanan raporda yer aldı. Şirketin Mac’ten elde ettiği gelir 8.24 milyar dolar olurken, iPad satışları 7,37 milyar dolar getirdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR