Google kendi imzasını taşıyan işlemcili Pixel 6'yı duyurdu

Google, sosyal medya platformlarında Pixel 6 serisi hakkında ilk bilgileri paylaştı. Google Pixel 6 hakkındaki en önemli açıklama şirketin kendi işlemcisini geliştirdiğini duyurması oldu. Pixel 6, Google imzalı Tensor işlemcisiyle geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2021 09:46 GÜNCELLEME 03.08.2021 09:46 TEKNOLOJİ
Google kendi imzasını taşıyan işlemcili Pixel 6'yı duyurdu
Google kendi imzasını taşıyan işlemcili Pixel 6'yı duyurdu

Google’ın akıllı telefon serisinin son üyesi Pixel 6 çok yakında satışa sunulacak. Google tarafından tüm sosyal medya platformlarında Pixel 6 serisinin ilk görsellerini ve özelliklerini paylaştı.

Google Pixel 6 güncelleme desteğiyle iPhone'a kafa tutacakGoogle Pixel 6 güncelleme desteğiyle iPhone'a kafa tutacak

Google saf Android deneyimi sunacak yeni akıllı telefonlarına dair çok az bilgi paylaştı. Ancak şirket cihazlara güç verecek olan işlemci hakkında önemli bilgileri açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre Google, yeni Pixel 6 serisinde ‘Tensor SoC (yonga seti)’ isimli yonga setine yer verecek.

Pixel 6 renk seçenekleri

GOOGLE İMZALI İŞLEMCİ: TENSOR

Tensor yonga seti, yalnızca işlemciden oluşmuyor. Google tarafından tasarlanan yonga seti, bünyesinde yapay zekayı yönetecek mobil TPU’yu ve güvenliği sağlayacak Titan M2 çipini barındırıyor. Bununla birlikte bir adet işlemci, grafik işlem birimi ve 5G modem de yonga setinin içinde yer alıyor. Bu parçaların detaylarıysa bilinmiyor.

PİXEL 6 VE PİXEL 6 PRO

Google’ın Twitter’da yaptığı duyurularda Pixel 6 telefonları hakkında verdiği bilgilere renk seçenekleriyle başladı. Buna göre seri, üç farklı renk seçeneğine sahip olacak. Ardından kamera bölümü hakkında konuşan Google, Pixel 6 Pro’nun 3 kamera ve 4x optik yakınlaştırma yapabilen bir telefoto lense sahip olacağını duyurdu. Pixel 6’daysa telefoto lensinin olmayacağını, diğer 3 kameranınsa aynı olacağını belirtti. Bu detaylar dışında başka hiçbir şey paylaşılmadı. Telefonların bu sonbahar ayında çıkması bekleniyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR