Xiaomi ve Redmi modelleri için MIUI 12.5 EE yayınlandı

Xiaomi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği lansmanda tanıttığı MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi belirli modeller için dağıtılmaya başlandı. MIUI 12.5 Enhanced Edition alacak modeller haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2021 15:34 GÜNCELLEME 14.08.2021 15:34 TEKNOLOJİ
Xiaomi ve Redmi modelleri için MIUI 12.5 EE yayınlandı
Xiaomi ve Redmi modelleri için MIUI 12.5 EE yayınlandı

Xiaomi’nin yeni ürünlerini tanıttığı lansmanda ortaya çıkan MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi dün itibariyle dağıtıma sunuldu. MIUI 12.5 güncellemesini alacak Xiaomi ve Redmi modelleri de bu sayede açıklanmış oldu. Çinli teknoloji devi MIUI 12.5 güncellemesini yakında daha fazla cihazın alacağını da ekledi.

Xiaomi ilk telefonunu alan kişilere para iadesi yapacakXiaomi ilk telefonunu alan kişilere para iadesi yapacak

Xiaomi Mi Mix 4 resmen tanıtıldı! Xiaomi Mi Mix 4'ün tüm özellikleriXiaomi Mi Mix 4 resmen tanıtıldı! Xiaomi Mi Mix 4'ün tüm özellikleri

MIUI 12.5 GÜNCELLEMESİYLE GELEN YENİLİKLER

Optimizasyon odaklı olması beklenen güncelleme, bir önceki sürüme göre bazı dikkat çekici yenilikleri yapısında barındırıyor. İşte güncelleme günlüğü;

Sıvı depolama: Akıllı telefonlarda bölünme ve birleştirme verimliliğini yaklaşık yüzde 60 artıran bu özellik, 36 aylık bir kullanımdan sonra okuma ve yazma hızlarında yalnızca yüzde 5’lik düşüşe izin veriyor. Bu da cihazınızın ilk günkü hızında kalmasını sağlıyor.

Atomik bellek: Akıllı telefonun RAM kullanımına odaklanan bu özellik, gereksiz işlemlerin durdurulmasının yanı sıra bellek kullanımını sıkıştırarak ve bölümlere ayırarak cihazınızda yaklaşık yüzde 64’lük bir performans artışına olanak sağlar.

Odak hesaplama: Kullanıcıların hangi uygulamaları ne zaman kullandığını tespit etmesinin yanı sıra bu uygulamaları kullanılmadığı zamanlarda kolaylıkla kapatabilen bu özellik, 51 temel senaryosu sayesinde cihazının işlemci kullanımını yüzde 15 düşürür ve pil tüketimini de yüzde 8 oranında azaltır.

Akıllı denge: Akıllı telefonun donanımlarının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilen bu özellik, cihazınızda çalışan gereksiz hizmetleri de durdurarak pil tüketimini yaklaşık yüzde 10 oranında azaltır.

MIUI 12.5 ENHANCED EDITION GÜNCELLEMESİ ALACAK XIAOMI VE REDMI MODELLERİ

Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10S

Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi MIX 4

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 10 EC Edition

Xiaomi Mi Pad 5

Redmi K40

Redmi K40 Pro

Redmi K30S Extreme Edition

Redmi K30 Pro

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR