Facebook araştırması: Depresyona sokuyor

Facebook hakkında yapılan son araştırmanın sonucuna göre sosyal medya platformunun kullanıcılarda depresyona yol açtığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2021 10:26 GÜNCELLEME 17.08.2021 10:26 TEKNOLOJİ
Facebook araştırması: Depresyona sokuyor
Facebook araştırması: Depresyona sokuyor

Facebook'la ilgili yapılan bir araştırma bu platformun sağlımıza zararlı olabileceğini gözler önüne serdi.

Singapur'da hizmet vermekte olan Nanyang Teknoloji Üniversitesi bünyesinde çalışan bir grup bilim insanı, Facebook ile depresyon arasında bir bağ olup olamayacağını anlamaya çalıştı.

Geniş çaplı bir araştırma gerçekleştiren uzmanlar, çok çarpıcı bir sonuca ulaştı. Yapılan araştırmaya göre Facebook, insanların depresyona girmelerine yol açabiliyor.

FACEBOOK KISKANMA VE KIYAS DUYGULARINI TETİKLİYOR

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre Facebook'ta saatlerini harcayan insanlar, depresyona daha yatkın oluyorlar. Bunun nedeni ise Facebook'un, kıskanma duygusunu tetikleyebilen bir yapıya sahip olması.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Edson C. Tandoc Jr., Facebook'ta dolaşırken kendisinden daha iyi durumda olan insanlarla kıyaslama yapıldığını, bunun içgüdüsel olarak gerçekleştiğini ifade ediyor. İşte bu kıyas da bir süre sonra depresyona yol açıyor.

HERKESİ ETKİLEYEBİLİYOR

Yapılan araştırmaya göre Facebook nedeniyle depresyona girme konusunda yaş, cinsiyet ya da eğitim durumu gibi kriterlerin bir önemi yok. Yani herkes, Facebook kullanırken depresyona girebilir.

Ayrıca Facebook kullanımına dayalı depresyon, insanı sosyal medyaya daha fazla çekiyor. O kişi hem Facebook hem de diğer platformlarda daha fazla vakit geçirmeye başlıyor. Bu da insanları bir depresyon döngüsü içerisine sokuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR