Instagram Hikayeler'deki popüler özellik sona eriyor

Instagram’ın popüler Hikayeler alanında link paylaşmak için kullanılan ‘yukarı kaydır’ özelliği kaldırılıyor. Instagram’da içerik üreticilerin sıkça kullandığı ‘yukarı kaydır’ özelliğinin yerini özelleştirilebilir sticker’lar alacak.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2021 10:13 GÜNCELLEME 24.08.2021 10:13 TEKNOLOJİ
Instagram Hikayeler'deki popüler özellik sona eriyor
Instagram Hikayeler'deki popüler özellik sona eriyor

Instagram, hikayeler özelliğinde kullanıcıların ve içerik üreticilerin sıkça kullandığı ‘yukarı kaydır’ seçeneği tarihe karışıyor. Instagram kullanıcıları hikayelerine ekledikleri linkler üzerinden takipçilerini farklı yerlere yönlendirebiliyor.

İnstagram'da 'telif hakkı uyarısı' tuzağı! Kullananlar dikkat...İnstagram'da 'telif hakkı uyarısı' tuzağı! Kullananlar dikkat...

TikTok'un açığını bulan öğrenciler para ödülünü kabul etmediTikTok'un açığını bulan öğrenciler para ödülünü kabul etmedi

Instagram, artık bağlantıların hikâyelere eklenmesinde ve bağlantılara ulaşmada büyük bir değişikliğe gidiyor. Platform, kullanıcılarına gösterdiği uyarıda ‘yukarı kaydır’ özelliğinin kaldırılacağını açıkladı. 30 Ağustos’tan itibaren kullanımdan kalkacak olan özellik yerineyse tıklanabilir bir sticker getirilecek.

INSTAGRAM DAHA FAZLA SEÇENEK SUNACAK

Bu değişiklikle birlikte kullanıcılar, hikâyede yer alan bağlantıya ulaşmak için parmaklarını yukarı kaydırmak yerine hikâyeye eklenen sticker’a tıklayacaklar. Uzun süredir kullanımda olan bu özelliğin kalkışıyla birlikte birçok kullanıcı şüphesiz ki bir süre alışma sürecinden geçecektir. Instagram, bu köklü değişikliğin nedeni olaraksa ‘hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma’ ve ‘daha fazla yaratıcı seçenek’ sunma ifadelerine yer verdi. Hikâyelerde bağlantılara yer verecek olan sticker, hikâyeyi atan kişiler tarafından özelleştirilebilecek.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR