iPhone 13 kılıfı yeni özellikleri ortaya çıkardı

iPhone 13 serisi için tasarlanan telefon kılıflarının sızdırılmasıyla yeni tanıtılacak iPhone 13 modellerinin teknik ve tasarımsal değişiklikleri gözler önüne serildi. Çentik ve kamera kurulumundaki yenilikler dikkatlerden kaçmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2021 14:34 GÜNCELLEME 24.08.2021 14:34 TEKNOLOJİ
iPhone 13 kılıfı yeni özellikleri ortaya çıkardı
iPhone 13 kılıfı yeni özellikleri ortaya çıkardı

Apple’ın yaklaşık 20 gün sonra tanıtımını yapacağı iPhone 13 serisi hakkında tartışmaları sonlandıracak bir sızıntı meydana geldi. Bir internet sitesinde paylaşılan iPhone 13 serisi kılıfları yeni telefonun çentiği hakkındaki iddialara son noktayı koydu.

iPhone’ları hızlandıracak kolay yöntemiPhone’ları hızlandıracak kolay yöntem

Apple’dan iPhone 13 için kameradan tasarruf hamlesiApple’dan iPhone 13 için kameradan tasarruf hamlesi

iPhone 13 fiyat listesi sızdırıldıiPhone 13 fiyat listesi sızdırıldı

iPhone 13 için tasarlanan telefon kılıfları, ön kamera çentiğinin ve arka kamera kurulumunun kapladığı alanı açık etti. Kılıfların ortaya koyduğu değişimlerden en dikkat çekeni, Apple’ın 2017 yılından beri aynı tuttuğu çentiğin %25 oranında küçülmesi oldu. Arka kamera modülünün ise hatırı sayılır oranda büyüdüğü ve kasanın genişlediği göze çarptı.

TOUCH ID GERİ GELEBİLİR

Yeni sızıntı fotoğraflar sayesinde iPhone 13’ün çentiğine dair tartışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Görünüşe bakılırsa Apple, ilk kez 2017’de iPhone X için kullandığı ve şu ana kadar hiç değiştirmediği çentikten biraz sıkılmış. Telefon kılıfından gördüğümüz üzere ön kamera çentiği %25 küçültülmüş. Geçtiğimiz günlerde bir Bloomberg muhabiri, ekran altı kamerayı ön plana çıkarmak isteyen Apple’ın ekran altı Touch ID’yi bu sene es geçeceğini söylemişti. Ancak ekran altı ön kamera ihtimali ortadan kalktığına göre hâlâ ekran altı Touch ID’yi yeni iPhone’larda görme ihtimalimiz var.

KAMERALAR DAHA DA BÜYÜYOR

Bunun yanında görüyoruz ki arka kamera modülü, çentiğin aksine gözle görülür bir büyümeye gitmiş. Son serinin Pro Max modelinde köşeden köşeye uzunluğu 3,98 cm olan arka kamera modülünün bu seneki uzunluğu, 4,5 cm. Pro ve bu sene sona erecek Mini versiyonlarında ise bu uzunluk 3,71 cm’den 3,9 cm’ye çıkacak.

BATARYA KAPASİTESİNDE ARTIŞ

Telefon kabı sızıntısından yakaladığımız bir diğer önemli değişim ise kasaların kalınlaşması oldu. Geçtiğimiz aylarda batarya kapasitelerinin artırılacağından bahsetmiştik. Kapasitenin artması, tabii ki bataryaların fiziksel boyutlarının da bir nebze artmasına yol açtı. Dolayısıyla yeni iPhone’ların kasa boyutu da arttı. iPhone 11 Pro’nun 8,1 mm’lik kalınlığı, iPhone 12 Pro’da 7,4 mm’ye düşmüştü. iPhone 13’te ise bu değer 7,54 mm’ye çıkacak. Son olarak ufak bir değişiklik de ses tuşlarında yaşanacak. Bu tuşlar, bu senenin iPhone’larına göre 6,35 mm daha aşağıda olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR