Instagram yeni güvenlik önlemiyle zorunluluk getirdi

Instagram, platformdaki genç kullanıcılar için yeni bir güvenlik zorunluğu getirdi. Artık güvenlik için kullanıcıların doğum günlerini Instagram ile paylaşması zorunlu hale geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2021 11:57 GÜNCELLEME 31.08.2021 11:57 TEKNOLOJİ
Instagram yeni güvenlik önlemiyle zorunluluk getirdi
Instagram yeni güvenlik önlemiyle zorunluluk getirdi

Instagram, platforma yeni bir zorunluluk getiriyor. Facebook’ta başkan yardımcılığı yapan Pavni Diwanji’nin yakın zamanda yaptığı bir açıklamaya göre platformda bulunan kullanıcıların doğum günlerini paylaşması gerekecek.

Instagram DM'nin popüler özelliği WhatsApp'a geliyorInstagram DM'nin popüler özelliği WhatsApp'a geliyor

Instagram Hikayeler'deki popüler özellik sona eriyorInstagram Hikayeler'deki popüler özellik sona eriyor

Instagram, bu uygulamayı 2019’un sonlarından beri yapıyordu ancak zorunlu değildi. Şimdiki açıklamalara göre bu değişecek ve herkesin doğum gününü paylaşması zorunlu hale gelecek. Açıklamalara göre bu karar, genç kullanıcıların daha güvenli ve özel bir deneyim yaşamasını sağlamak için verildi.

DOĞUM GÜNÜ EKLEMEYENLER ENGELLENECEK

Diwanji’nin açıklamalarına göre doğum gününü paylaşmayan kullanıcıların Instagram’a ulaşımı engellenecek. Ayrıca, henüz doğum gününü girmemiş olan kullanıcılara yapması gerekenler hakkında bildirim gönderilecek.

Başkan yardımcısına göre doğum günü bilgisi genç kullanıcıların korunmasını sağlayacak. Ayrıca bilgi, yaşlara göre reklam gösterilmesinde ve yaş sınırı olan gönderilerin görüntülenmesinde işe yarayacak.

YAŞINI YANLIŞ SÖYLEYENLER TESPİT EDİLECEK

Şirket, doğum günü konusunda yalan söyleme ihtimali olanlar için de bir yol geliştirdi. Açıklamalara göre bir yapay zekâ sistemi gönderileri inceleyerek kullanıcıların doğum günü hakkında yalan söyleyip söylemediğini tahmin edebilecek.

Diwanji bununla ilgili, “Gelecekte teknolojimiz, belirttiğiniz yaşta olmadığınızı anlayabilecek ve sizi yaşınızı doğrulamanızı sağlayacak olan seçenekleri içeren bir menüye yönlendirecek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    kullanmayız olur biter.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR