Apple’ın komisyon kararı Spotify ve Netflix’e yaradı

Apple, artık aylık abonelik sunan dijital platformlar için uygulama içi kayıt olma seçeneği sunmaya başlayacak. Bu karar en çok sektörün devleri haline gelen Spotify ve Netflix’i sevindirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2021 16:17 GÜNCELLEME 02.09.2021 16:17 TEKNOLOJİ
Apple’ın komisyon kararı Spotify ve Netflix’e yaradı
Apple’ın komisyon kararı Spotify ve Netflix’e yaradı

iOS kullanıcıları, Spotify ve Netflix tarzı platformlara artık direkt olarak App Store’da bulunan aplikasyonlar vasıtası ile, Apple’ın %30’luk komisyonuna takılmadan kayıt yapabilme şansına sahip olacak.

iOS kullanıcılarının şimdiye kadar Spotify ya da Netflix gibi hizmetlere uygulama üzerinden direkt olarak kayıt yapamıyordu. Ayrıca Netflix, uygulama üzerinden ilk kez kayıt olmak isteyen kullanıcılara “Bunun biraz zor olduğunu biliyoruz fakat Netflix’e uygulama üzerinden kayıt olamazsınız” bildirimini veriyordu.

YÜZDE 30 KOMİSYONDAN KURTULDULAR

App Store’da uyguladığı %30’luk komisyon sebebiyle platformlara mecburen böyle bir yola sokan Apple, nihayet geri adım atmaya karar verdi. Şirket, Netflix, Amazon Kindle ve Spotify gibi sadece “okuyucu geliştiricilerine” kullanıcılarını uygulamadan üye olma sayfasına yönlendirebilen direkt bir bağlantı linki koymalarına onay çıkardı.

Apple, uygulama içi satın alma işlemlerine koyduğu komisyonlar nedeniyle, bazı uygulama geliştiricileriyle hatta Epic Games ile tartışmalar yaşadı. Apple’ın nasıl bir şekilde geri adım atacağı merakla beklenirken şirket, Japonya Adil Ticaret Komisyonu tarafından yürütülen soruşturmayı kapatmak için okuyucu uygulamalar hakkında böyle bir yenilik yapmaya karar verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR