Apple kablosuz kulaklık pazarında kan kaybediyor

Apple tam kablosuz kulaklık pazarında uzun süredir zirvede yer alıyor. Android üreticilerinin bu pazara yönelmesi Apple’ın kan kaybetmesine neden oldu. Son veriler Apple için gidişatın kaygı verici olduğunu ortaya koyuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2021 10:27 GÜNCELLEME 06.09.2021 10:27 TEKNOLOJİ
Apple kablosuz kulaklık pazarında kan kaybediyor
Apple kablosuz kulaklık pazarında kan kaybediyor

Pazar araştırma ve analiz şirketi Canalys tarafından yayınlanan rapora göre, küresel tam kablosuz kulaklık (TWS) pazarı sevkiyatların geçen çeyreğe kıyasla yüzde 6.4 artmasıyla bir yükselişe geçecek gibi görünüyor. Bu pazar sevkiyatları 2021‘in ikinci çeyreğinde 58,3 milyon adede ulaştı. Yine de pazar lideri Apple bu süreçte düşüşte olan şirket oldu.

Honor Earbuds 2 Lite Türkiye'de satışa çıktıHonor Earbuds 2 Lite Türkiye'de satışa çıktı

AIRPODS SATIŞLARI EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ YAŞADI

Küresel akıllı kişisel ses pazarı, sevkiyatların 99,8 milyona erişmesiyle genel olarak yüzde 4,7 oranında bir büyüme sağlandı. Ancak yine de pazar lideri Apple, şu ana kadarki en büyük düşüşünü yaşadı. Airpods TWS cihazları 2021 yılının ikinci çeyreğinde yaşadığı yüzde 25,7 düşüşle 15 milyon adede ulaştı.

AirPods her ne kadar düşüş gösterse de Apple TWS kategorisindeki liderliğine devam etti. Ancak bu alanda gerçekleşen gerileme şirketin pazar payının 2021‘in ikinci çeyreğinde yüzde 30‘un altına düşmesine neden oldu.

XIAOMI ZİRVEYE EN YAKIN MARKA

TWS pazarının diğer markalarına göz gezdirecek olursak ikinci sırasında Xiaomi yer alıyor. 5,3 milyon adet satarak 5.2 milyon satan Samsung‘un yerine geçti. Canalys Araştırma Analisti Cynthia Chen, “2019‘un sonlarından bu yana iki şirket eşit ilerliyordu. Xiaomi daha kaliteli TWS ürünleri sunarak değer zincirini yukarılara taşıdı. Samsung ise iştiraki altındaki JBL ile hem kendi markası olan hem de alt markalı TWS ürünlerini destekleyerek yetişmeye çalışıyor.” dedi.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR