Xiaomi'den "sansür" açıklaması

Çin'in akıllı telefon devi Xiaomi'nin ürettiği telefonlarda yerleşik olarak sansür uygulandığına yönelik iddialarla ilgili şirketten açıklama geldi. Açıklamada Xiaomi'nin, iletişimleri sansürlemediği, kullanıcıların kişisel davranışlarının hiçbir zaman kısıtlanmayacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 09:14 GÜNCELLEME 24.09.2021 09:14 TEKNOLOJİ
Xiaomi'den "sansür" açıklaması
Xiaomi'den "sansür" açıklaması

Çinli akıllı telefon markası Xiaomi'nin ürettiği telefonlarda yerleşik olarak sansür uygulandığına yönelik iddialarla ilgili şirketten yanıt geldi.

Konuyla ilgili haberlere ilişkin Xiaomi’den yapılan açıklamada, Xiaomi cihazlarının  kullanıcılara gelen ya da giden iletişimleri sansürlemediği belirtildi. 

Açıklamada, "Xiaomi, akıllı telefon kullanıcılarının telefonla arama, web'de arama, web'de gezinme veya üçüncü taraf iletişim yazılımlarının kullanımı gibi kişisel davranışlarını asla kısıtlamamıştır veya engellememiştir, hiçbir zaman da kısıtlamayacak veya engellemeyecektir." denildi. 

Litvanya Savunma Bakanı geçtiğimiz günlerde, Xiaomi'nin Çin devletinin Tayvan, Tibet, demokrasi gibi kelimelere sansür uygulayabildiğini ifade ederken "Tavsiyemiz yeni Çin telefonlarını satın almamanız ve daha önce satın alınmış olanlardan da mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kurtulmanızdır" demişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR