Google 23. yaş gününü doodle ile kutladı

Google, dünyanın en çok kullanılan arama motoru olarak 23 yıldır hayatımızda. Teknoloji devi Google, 23. yaş günü için kendine özel bir Doodle ile kutlama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2021 09:26 GÜNCELLEME 27.09.2021 09:26 TEKNOLOJİ
Google 23. yaş gününü doodle ile kutladı
Google 23. yaş gününü doodle ile kutladı

Google, 23. yaş gününü kutluyor. Özel gün ve haftaları ana sayfada grafik ve görsellerle doodle adı altında sürekli kutlayan teknoloji devinin bu haftaki doodle’ı kendi yaş günü için paylaşıldı.

1998 yılının Ekim ayında Google Inc. adıyla, Larry Page ve Sergey Brin ortaklığında kurulan şirket, diğer özel günlere nazaran daha sade bir Doodle kullanmayı tercih etti. Google ziyaretçileri, bir hafta boyunca kendilerini selamlayan 23 yazılı bir doğum günü pastasıyla karşılaşacaklar.

Google 2 bin genç için ücretsiz teknoloji kariyeri kapısını aralıyorGoogle 2 bin genç için ücretsiz teknoloji kariyeri kapısını aralıyor

Google, 2,1 milyar dolara ofis alanı satın almayı planlıyorGoogle, 2,1 milyar dolara ofis alanı satın almayı planlıyor

GOOGLE MACERASI 1995’E DAYANIYOR

Google resmi olarak 1998 yılında kurulmuş olsa da şirketin öyküsü 1995 yılında başladı. Stanford Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim gören Larry Page, kendisine üniversiteyi ve çevreyi tanıtması için ‘buddy’ olarak görevlendirilen Sergey Brin ile tanıştı. Bir süre pek de olumlu ilişkiler kuramayan ikili, daha sonrasında beraber çalışmaya başladı.

Aynı yurt odasını paylaşan ikili, birlikte bir arama motoru geliştirmeye başladı. Amaçları, internette yer alan web sayfalarını önem derecelerine göre sıralayabilmekti. Prototip halini oluşturdukları bu arama motoruna ilk etapta Backrub adını verdiler.

MAKİNE DİLİNDEN ESİNLENİLDİ VE İSMİ GOOGLE OLDU

Daha sonrasında ikili, makine dilindeki 1 ve 0’lardan esinlenerek Google adında karar kıldı. 1998 yılında çeşitli girişimcilerden aldıkları 100.000 dolarlık yatırımla, o günkü adıyla Google Inc.’i kuran Sergey ve Larry, günümüze dek sürecek olan büyük bir hanedanlığın da fitilini ateşlemiş oldu. 1995 yılında, Stanford Üniversitesi’ndeki bir yurt odasında başlayan hikaye, bugün 50 farklı ülkede 60.000’den fazla çalışanı olan dev bir teknoloji şirketine dönüştü.

ÖZEL FIRSAT VE KAMPANYALAR GELİYOR

Google, dünyanın bazı yerlerinde 23. yaş gününü Google Store'dan özel fırsatlarla da kutluyor. Bu fırsatlar, muhtemelen önümüzdeki ay Pixel 6 piyasaya çıktığında kullanılacak bir promosyon ürününün/indiriminin kilidini de açacak. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR