iPhone 13 Pro kaç paraya üretiliyor?

Apple’ın geçtiğimiz ay tanıttığı amiral gemisi iPhone 13 Pro modelinin parça maliyetleri ortaya çıktı. Bir adet iPhone 13 Pro’nun ne kadar üretildiği kalem kalem yazıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2021 14:46 GÜNCELLEME 04.10.2021 14:46 TEKNOLOJİ
iPhone 13 Pro kaç paraya üretiliyor?
iPhone 13 Pro kaç paraya üretiliyor?

iPhone 13 Pro 256 GB depolama kapasitesine sahip versiyonunun içini açan TechInsights, yeni iPhone modeli ile ilgili önemli bilgiler ortaya koydu. Ekip tarafından yapılan bilgilendirmeye göre serinin Pro modeli bir önceki nesilden daha maliyetli.

WhatsApp’tan iPhone kullanıcılarına iki yeni özellikWhatsApp’tan iPhone kullanıcılarına iki yeni özellik

iPhone 13 Pro Max ile göz muayenesi yaptıiPhone 13 Pro Max ile göz muayenesi yaptı

iPhone 13 ve 13 Pro’daki GPU’nun çekirdek sayısı dışında aynı göründüğünü belirten ekip, giriş modelinin dört, Pro modelin ise beş çekirdekli GPU’ya sahip olduğunu ifade ediyor. Ek olarak ekibe göre bu durum, uygun fiyatlı M1 Mac’lerde yedi, pahalı modellerde ise 8 çekirdekli GPU kullanımı yaklaşımı ile benzerlik gösteriyor. Ayrıca serinin Pro modeli 6 GB LPDDR4X RAM ile geliyor.

DAHA İYİ LENSLER KULLANILDI

Sökülen iPhone ile 13 modelinin 1.7 mikrometre genişliğinde kameraya sahip olduğu da tespit edildi. Böylece iPhone 12’deki 1.4 mikrometrelik lenslerden daha büyük lenslerin kullanıldığı da kesinleşmiş oldu. Ayrıca Pro modelinde önceki modeldeki 1.4 mikrometrelik kameraya oranla 1.9 mikrometrelik kameraların yer aldığı belirtiliyor.

APPLE KENDİ ÇİPLERİNİ KULLANMAYA DEVAM EDİYOR

Kendi işlemcileri ile rakiplerine meydan okuyan Apple, yeni iPhone serisinde A15, Audio Codec ve Audio Amplifiers’ı olmak üzere kendi çiplerini kullanıyor. Cupertinolu teknoloji şirketi diğer bileşenlerini ise Qualcomm, KIOXIA, NXP, STMicroelectronics, USI, Qorvo ve Broadcom gibi tedarikçilerden sağladığı ifade ediliyor.

IPHONE 12 PRO’DAN DAHA PAHALI

Tüm bu bilgiler ışığında iPhone 13 Pro’nun malzeme ve bileşenlerinin maliyetinin 570 dolar olduğu iddia ediliyor. Böylelikle iPhone 12 Pro’dan daha fazla maliyete sahip olan yeni modelin, yapım maliyetinin 1.9 katına satıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR