Roketsan son teknoloji ürünleriyle Konya Bilim Festivali’nde

Roketsan, 7-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Konya Bilim Festivali’nde, Türkiye’nin gururu olan son teknolojiye sahip ürünlerini sergiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2021 15:38 GÜNCELLEME 07.10.2021 15:38 TEKNOLOJİ
Roketsan son teknoloji ürünleriyle Konya Bilim Festivali’nde
Roketsan son teknoloji ürünleriyle Konya Bilim Festivali’nde

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen Konya Bilim Festivali, bu yıl 8’inci kez kapılarını açıyor. 7-10 Ekim tarihleri arasında Konya Bilim Merkezi gerçekleştirecek festivale yaklaşık 100.000 ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

ROKETSAN Genel Müdürü ilk kez paylaştı!ROKETSAN Genel Müdürü ilk kez paylaştı!

Mete Gazoz'un ismi verilmişti: Yeni yerli füze teröristlerin korkulu rüyası olacakMete Gazoz'un ismi verilmişti: Yeni yerli füze teröristlerin korkulu rüyası olacak

100’ün üzerinde bilimsel etkinlik, gösteri, yarışma, simülatör gösterimi gibi aktivitelerin yer aldığı etkinlik, teknoloji ve bilimin en önemli alanlarından biri olan savunma sanayi için de büyük önem taşıyor. Doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık gibi alanlarda atölyelerin gerçekleştirileceği etkinlikte; uçak modeli yapımı, 3B yazıcı etkinlik alanları, uzay mekiği yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik tasarım atölyeleri gibi uygulamalar da yer alıyor.

Türkiye’nin roket ve mühimmat alanındaki en önemli bilim ve teknoloji merkezi olan Roketsan da bu etkinliğe birçok ürünü ile katılıyor. Roketsan, 200 m²’lik stant ile katılım sağladığı etkinlikte; CİRİT 2.75” Lazer Güdümlü Füze, Stand-Off Mühimmatı SOM, HİSAR Hava Savunma Füzeleri, Mini Akıllı Mühimmat MAM-T, ATMACA Gemisavar Füzesi, Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi ve Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS) ürünlerini katılımcılar ile buluşturuyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR