TikTok 81 milyon videoyu sildi

TikTok’un geçtiğimiz aylarda aktif ettiği yeni teknolojisi milyonlarca videoyu ihlaller nedeniyle platformdan kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2021 10:24 GÜNCELLEME 14.10.2021 10:24 TEKNOLOJİ
TikTok 81 milyon videoyu sildi
TikTok 81 milyon videoyu sildi

TikTok 1 milyarı aşan aylık aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle gündemden düşmeyen TikTok, son olarak platform kurallarına uymayan videoları otomatik olarak kaldıran bir teknoloji geliştirmişti.

TikTok aşı karşıtı videolarla çocukları etkiliyor iddiasıTikTok aşı karşıtı videolarla çocukları etkiliyor iddiası

TikTok aylık aktif kullanıcı sayısında rekor tazelediTikTok aylık aktif kullanıcı sayısında rekor tazeledi

1 Nisan ve 30 Haziran 2021 tarih aralığında platformdan kaldırılan içerikler hakkında bir duyuru yayınlandı. TikTok bu süreçte topluluk kurallarını veya hizmet şartlarını ihlal eden 81 milyon 518 bin 334 videoyu kaldırdığını açıkladı.

TİKTOK HANGİ VİDEOLARI SİLDİ?

TikTok, Temmuz ayında getirdiği yeni teknoloji ve algoritmalar sayesinde, çocuk güvenliği, yetişkinlere yönelik çıplaklık, cinsel faaliyetler, şiddet içeren, sansürlenmemiş içerikler ve yasa dışı faaliyetlerle ilgili politikalarını ihlal eden içeriği otomatik olarak kaldırıyor. Şirket, bu tip yasaklı paylaşımların kontrolü için yazılımın çok başarılı olduğunu söylüyor.

Şirket getirmiş olduğu bu yeni algoritmanın oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Veriler ile desteklemek içinde şu şekilde bir açıklamada bulundu:

Videoların yüzde 41.3‘ünün en yaygın kaldırılma sebebi güvenlik ihlalleri oldu. Sistemlerimiz, 80 milyonu geçen yasaklı içeriğin yüzde 94.1‘ini, herhangi bir kullanıcı şikayet etmeden tespit edip kaldırmayı başardı. Üstelik bunu yalnızca yüzde 5‘lik bir hata payıyla gerçekleştirdi. Umuyoruz ki gelecek dönemde algoritmalarımızın gelişmesiyle birlikte bu oranlar daha iyiye gidecektir.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR