Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı

Akıllı telefon pazarı için 2021 yılı oldukça hareketli geçmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek raporlarına göre Apple yeni iPhone 13 serisi sayesinde Xiaomi’yi geride bırakmayı başardı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2021 13:24 GÜNCELLEME 18.10.2021 14:14 TEKNOLOJİ
Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı
Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı

Apple, Samsung, Xiaomi ve diğer akıllı telefon üreticileri arasındaki kıyasıya rekabet sürüyor. Ancak son 1,5 yıldır akıllı telefon pazarında değişimler yaşanıyor. Çünkü COVID-19 pandemisi tüm dünyada yarı iletken çip krizine yol açtı.

Analistler, 2021’in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki durumu açıkladı.

APPLE SAMSUNG’UN HEMEN ARKASINDA

Akıllı telefonlar dahil pek çok elektronik ürün için 2020 ve 2021 yılı ciddi bir krizdi. Çünkü pandemiyle birlikte yarı iletken çip krizi baş gösterdi. Bunun nedeni ise, insanların evlere çekilmesiyle kısa süreliğine cihaz taleplerinin azalması ve ardından uzaktan çalışma ve eğitim sürecine geçişle talebin aniden artması.

Söz konusu kriz, 2022’ye kadar sürebilir. Ancak bu durumdan faydalanan şirketler de oldu. Canalys araştırmacılarına göre Apple, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi koltuğunu geri aldı. Böylece Apple’ın, 2021’in üçüncü çeyreğinde Xiaomi’yi geride bıraktığını görüyoruz.

Yılın üçüncü çeyreğinde Apple, büyümede yüzde 12’den yüzde 15’e çıktı. Xiaomi ise, pazar payında yüzde 14’te kalarak üçüncü sıraya düştü. Samsung yıllık büyümede yüzde 23’te kalırken, vivo ve OPPO büyümede yüzde 1 artış gösterdi.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR