WhatsApp grup sohbetlerine yeni özellik

WhatsApp, grup sohbetlerini daha interaktif hale getirecek ve grupları daha kolay erişilebilir yapacak yeni bir özelliği kullanıma sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2021 12:35 GÜNCELLEME 19.10.2021 12:38 TEKNOLOJİ
WhatsApp grup sohbetlerine yeni özellik
WhatsApp grup sohbetlerine yeni özellik

WhatsApp, mevcut kullanıcılarını elinde tutmak ve yeni kullanıcıları kendine çekmek için yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Kısa süre önce sohbetlerin iCloud ve Google Drive yedekleri için uçtan uca uca şifreleme özelliğini duyuran şirket, kullanıcılarını şaşırtmayı sürdürüyor.

Telegram indirme sayısıyla WhatsApp’a yaklaştıTelegram indirme sayısıyla WhatsApp’a yaklaştı

WhatsApp’tan yeni güvenlik önlemiWhatsApp’tan yeni güvenlik önlemi

Kısa süre önce resmi Twitter hesabında bir paylaşım yapan mesajlaşma uygulaması, grup konuşmalarını değiştirecek yeni özelliğini duyurdu. Sesli ve görüntülü konuşma özelliğini geliştiren şirket, “aramaya katıl” butonunu hayata geçiriyor.

WHATSAPP GRUP SOHBETLERİNİ ENTEGRE HALE GETİRİYOR

WhatsApp, birleştirilebilir çağrı özelliğini grup sohbetlerine entegre edeceğini duyurdu. Telegram’da da bir benzeri olan ve ilk olarak Temmuz ayında tanıtılan çağrıya katılma özelliği, kullanıcıların devam eden bir grup çağrısına sonradan katılmasına olanak tanıyor.

Bu son genişleme ile artık bir WhatsApp grubunu arayabilir ve aramaya doğrudan bir grup sohbeti penceresinden katılabilirsiniz. Ayrıca çağrı bildiriminin artık katılımcıların adları yerine grubun adını görüntüleyeceği de belirtiliyor. Devam eden arama sohbet listesinde gösterilir. Böylece kullanıcılar uygulamayı açar açmaz hangi grupların canlı arama yaptığını görebilir.

Bu özellik gruplarınızla bağlantı kurmayı kolaylaştırıyor. Grup görüşmelerinin popülaritesinin artmasıyla WhatsApp, kullanıcılarına aileleri ve arkadaş gruplarıyla bağlantı kurmak için yeni bir yol sunuyor. Ek olarak, WhatsApp aramalarının farklı bir zil sesine sahip olacağı da söylentiler arasında. Detayları zaman içerisinde göreceğiz.

SESLİ MESAJLAR İÇİN YENİ ÖZELLİK GELİYOR

WABetainfo tarafından hazırlanan bir rapora göre platform, başka bir mesaj kaydetmenize veya yarıda kesmenize gerek kalmadan, bir sesli mesajı kaydederken duraklatmanıza ve kaydetmenize olanak tanıyan yeni sesli notlar özelliği üzerinde çalışıyor. Şu anda sadece kaydettiğiniz sesli mesajı göndermeden önce dinleyebiliyorsunuz. Henüz açık beta test kullanıcıları için mevcut olmadığından yeni özelliğin ne zaman sunulacağı belli değil. Rapora göre özellik sonraki beta güncellemesinde iOS ve Android cihazlarda kullanıma hazır olacak.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR