YouTube 7 milyon hesabı sildi!

YouTube’un bugün benzer sosyal medya platformları ile duruşmaya çıkacağı öğrenildi. Ayrıca bu görüşme öncesinde YouTube tarafından 7 milyon hesabın silindiği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2021 11:31 GÜNCELLEME 26.10.2021 11:31 TEKNOLOJİ
YouTube 7 milyon hesabı sildi!
YouTube 7 milyon hesabı sildi!

YouTube, Snapchat ve TikTok temsilcileri ABD’de milletvekilleri ile görüşüyor. Söz konusu görüşmenin nedeni, sosyal medya platformlarında tüketicinin korunması, ürün güvenliği ve veri güvenliği. Bu görüşme yaşanmadan hemen önce video içerik sitesi, 7 milyon hesabı kaldırdığını belirtti. Bu arada, YouTube’un toplam 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

YouTube’un devlet işleri ve kamu politikasından sorumlu başkan yardımcısı Leslie Miller, bugün ABD Kongresi’nde ter dökecek. Milletvekillerinin özellikle veri güvenliği ve çocuklara ilişkin yayınlarla ilgili zorlu sorularıyla karşılaşacak olan platformlar, hazırlıklarının tamamladı.

9 AYDA 7 MİLYON HESAP SİLİNDİ

YouTube, bu yılın ilk dokuz ayında küçük çocuklara ve ergenlere ait olduğunu belirlediği 7 milyon hesabı kaldırdı. Ayrıca bu kaldırma işlemlerinin 3 milyonu üçüncü çeyrekte gerçekleşti. Bu veriler, bugün şirket temsilcilerinin ABD’li vekillere sunacağı çevrim içi çocuk koruma konulu ifadeden alındı.

Bununla birlikte, YouTube hazırladığı ifadede video kaldırma süreçlerini hızla yaptıklarını belirtti. Şirket, ikinci çeyrekte çocuk güvenliği kurallarını ihlal ettiği için kaldırdığı videoların yüzde 85’inin 10 izlenmeye ulaşmadığını vurguladı. Bu arada, YouTube’un kaldırdığı tüm videoların yaklaşık yüzde 75’i 10 veya daha az kişi tarafından görüldü.

 

YORUMLAR 1
  • cakal ali 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsini kapatsin nerde ise her hesap sahte eski zaman da benim bile bes on kadar var idi degisik isim ile oyun oynamak puan toplamak icin gercek hesap belki yuz de 50 zor cikar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR