WhatsApp kullanıcılarına para dağıtıyor

WhatsApp yeni para transferi özelliğini teşvik etmek için ‘geri ödeme’ adı altında kullanıcılarına para dağıtmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2021 09:24 GÜNCELLEME 03.11.2021 09:24 TEKNOLOJİ
WhatsApp kullanıcılarına para dağıtıyor
WhatsApp kullanıcılarına para dağıtıyor

WhatsApp, Kasım 2020’de Hindistan’da Payments desteğini kullanıma açtı. Türkçe’ye ‘Ödemeler’ olarak çevrilen bu özellik sayesinde kullanıcılar birbirlerine WhatsApp’ın mobil uygulaması üzerinden para gönderip alabiliyorlar.

WhatsApp mesaj silme özelliğinin süresini genişlettiWhatsApp mesaj silme özelliğinin süresini genişletti

WhatsApp’tan işletme hesapları için yeni hizmetWhatsApp’tan işletme hesapları için yeni hizmet

Hindistan’daki Google Pay, PhonePe, Paytm gibi dijital ödeme hizmetlerine rakip olması amaçlanan WhatsApp Payments beklenen rağbeti göremedi. Bu nedenle WhatsApp bir kampanya düzenleyerek Cashback yani geri ödeme özelliğini kullanıma sundu. Bu sayede transfer işlemi yapan kullanıcılar geri ödeme almaya başlayacak.

whatsapp geri ödeme

WHATSAPP HER İŞLEMDE PARA İADESİ YAPIYOR

Payments özelliğinin kullanımını teşvik etmek amacıyla WhatsApp’tan para gönderen kullanıcılara geri ödeme yapacak. Her işlem için 51 Hindistan Rupisi (6,49 TL) parayı gönderen kişinin hesabına iade edilecek.

WhatsApp Payments kullanarak 5 defa para gönderen bir kullanıcı, toplamda 255 Hindistan Rupisi (yaklaşık 32 TL) kadar ödeme aldı. 29 Ekim’de gerçekleştiği anlaşılan ödeme ve iade işleminin kanıtı niteliğindeki ekran görüntüsü WABetaInfo tarafından çevrim içi ortamda paylaşıldı.

WhatsApp’ın Payments (Ödemeler) özelliği şu anda Brezilya ve Hindistan’da aktif. 2018 yılında duyurulmasına rağmen hala kullanılabilirliği yaygınlaşmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR