Rekabet Kurumu Google’a iPhone 12 reklamından ceza kesti

Rekabet Kurumu, Apple Türkiye’nin YouTube’da yer alan iPhone 12 reklamları nedeniyle Google’a 457 bin TL’lik para cezası verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2021 11:26 GÜNCELLEME 08.11.2021 11:26 TEKNOLOJİ
Rekabet Kurumu Google’a iPhone 12 reklamından ceza kesti
Rekabet Kurumu Google’a iPhone 12 reklamından ceza kesti

Google’a 296 milyon TL’lik ceza kesen Rekabet Kurumu, bugün şirkete yönelik yeni bir cezayı açıkladı.

Rekabet Kurumu, televizyonda ve Apple Türkiye’nin YouTube kanalında paylaşılan iPhone 12 reklamlarının “tüketiciyi aldatmaya yönelik” bulunduğunu kararlaştırdı. Kurul, Google’a 457 bin 308 TL para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası uyguladı.

MacBook satışları rekor kırdıMacBook satışları rekor kırdı

Google’dan 150 milyon kullanıcıyı etkileyecek kararGoogle’dan 150 milyon kullanıcıyı etkileyecek karar

ARAMA SONUÇLARINDA MEDYUM REKLAMI DA CEZA ALDI

Google arama çubuğunda ‘medyum’ kelimesi aratıldığında arama sonucu olarak ve reklam olduğu belirtilen medyumlara ilişkin tanıtımların yer aldığını tespit etti Söz konusu tanıtımlarda ‘canbar büyüsü, nohut büyüsü, bağlama ve aşık etme büyüsü’ gibi ifadelere yer veriliyordu.

Yapılan incelemelere göre ifadeler, açıkça Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nin “Falcı, medyum, astrolog ve benzerleri tarafından verilen hizmet reklamları ile yasa dışı bahis ve kumar oyunlarının reklamları hiçbir şekilde yapılamaz” aykırı durumdaydı. Bunun sonucunda Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında 114.326 TL idari para cezası ve bahsi geçen reklamların durdurulma cezaları verilmesi kararlaştırıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR