Twitter iOS’tan sonra Android kullanıcılarına da para kazandıracak

Twitter’ın Eylül ayında iOS kullanıcıları için yayınladığı para kazandıran özelliğin şimdi de Android kullanıcılara geleceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2021 17:22 GÜNCELLEME 19.11.2021 17:22 TEKNOLOJİ
Twitter iOS’tan sonra Android kullanıcılarına da para kazandıracak
Twitter iOS’tan sonra Android kullanıcılarına da para kazandıracak

Twitter, son dönemlerde platforma birçok yeni fonksiyon getirerek sürekli gündemde kalmayı başarıyor. Gelen birçok yeniliğin ardından Mayıs ayı başlarında tanıttığı bir özelliği Eylül ayında iOS kullanıcılarına sunmuştu. Yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcılarda aktif halde olan o özellik, şimdi Android cihazlarda da mevcut duruma geldi.

BAHŞİŞ KUTUSU ARTIK ANDROID’DE

Viral bir tweet sonrası ya da doğum günleri gibi özel günlerde, bazen de hasta ve yardıma muhtaç birine yardım etmek için insanlar Twitter’da hesap numaralarını paylaşıp bağış topluyorlardı. Bunu fark eden ve kullanıcılarına kolaylık sağlamak isteyen Twitter, bu amaç doğrultusunda, belirli profillere Bahşiş Kutusu (Tip Jar) ekledi.

Yeni özelliğin butonu, her kullanıcının profilinde takip butonunun yanındaki mesaj ve bildirimleri açma özelliğinin hemen yanında bulunuyor. Bu özelliği etkinleştirmek için, seçilmiş Twitter fenomeni, sivil toplum kuruluşu, uzman ya da gazeteci olmanız gerekiyor.

UYGULAMA İÇİNDEN PARA YOLLANABİLİYOR

Bahşiş Kutusu aktif olan bir kullanıcıya uygulama içerisinden Patreon, Paypal, BandCamp ve Venso aracılığıyla direkt olarak para gönderebilirsiniz. Yakında bahşiş için Bitcoin kullanmanın da mümkün olacağı düşünülüyor. Özellik yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcılara sunuluyor. iOS’tan sonra bu özellik nihayet Android’de de kullanılabiliyor.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR