Son Dakika Haberi: Bugüne kadarki en büyük kripto para vurgunu!

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev kripto para soygunu gerçekleşti. Şu ana kadarki en büyük kripto para hırsızlığı olduğu düşünülen soygunu gerçekleştiren 16 yaşındaki genç hacker yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2021 12:20 GÜNCELLEME 21.11.2021 12:51 TEKNOLOJİ
Son Dakika Haberi: Bugüne kadarki en büyük kripto para vurgunu!
Son Dakika Haberi: Bugüne kadarki en büyük kripto para vurgunu!

Genç hacker ele geçirdiği paraları oyunlara harcadı. Hırsızın kripto para hesabına el konulurken suç yoluyla mülk elde etme etmekten mahkemeye çıkarılacak.

Son yıllarda hızla gelişen kripto para borsası, kötü niyetli hackerların bir numaralı hedefi haline geldi. Kripto para borsasında yaşanan soygunlar gündeme gelmeye devam ediyor. 

Var olan kripto para sisteminde soygunların önüne geçilmesinin mümkün olmadığını belirten yetkililer, soygunlar önlemek için çeşitli düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

ÇEVRİMİÇİ OYUNDA SATIN ALDIĞI KULLANICI ADI SAYESİNDE YAKALANDI

Geçen yıl Amerika'da bir hacker hedeflediği bir kullanıcının, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini engelleyerek kripto para hesabına erişmesini sağlayan "SIM takas saldırısı" gerçekleştirdi. 

Kullanıcının hesabındaki 36 milyon dolarlık kripto paraya erişerek soygunu gerçekleştiren hacker aranıyordu. Yetkililer suçluyu, çaldığı paranın büyük bir kısmını kullanarak bir çevrimiçi oyunda çok değerli kullanıcı adı satın almasıyla yakalamayı başardı. Polis suçluyu yakalayınca erişebildiği yaklaşık 6 milyon dolar değerindeki kripto paraya el koydu.

Hamilyon Polis Teşkilatı’nda görevli Kenneth Kirkpatrick gerçekleşen soygunun “Şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük kripto para hırsızlığı” olduğunu bildirdi. 

Olay üzerine CBC’ye konuşan Ottawa Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü Guy-Vincent Jourdan “Yedekleme yok, herhangi bir düzenleme yok. Bu yüzden de hiçbir şeyin garantisi yok.” sözleriyle bu sistemde kripto para soygunlarının önüne geçilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

KAYNAK : Ajanslar
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Lokma büyük Mesafe yakın ise Dikkat edin. Yakında bir tosuncuk çıkar sa şaşmamak lazım
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika çalıyor ondanda başkası çalıyor
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto para piyasasında al-sat işlemleri bankalar üzerinden işlem yapılamadığı sürece bu tarz maduriyetler daha çok yaşanır. yüksek sermaye şartı getirilmeli ayrıca.
    Cevapla
  • Kripto 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatırın sizi Enayi gözü doymayanlar. Arkasından azitli su için. Allah gözünü zü doyursun.
    Cevapla
  • Çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi okadar dua ediyorum ki birgun tüm kripto paraların sıfırlanmasini. Kazan öldü misali.
    Cevapla
  • cakal ali 2 yıl önce Şikayet Et
    bir 16 yasin birisi yapiyor ise bakin yakinda bayram var demek cin kore rusya iran herkes saldiri yapacak zaten usa sifreleri kirdigini kendisi dedi usa el koyacak yani hayali paralar buhar para olacak yazin bir yere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR