Instagram CEO’su ifadeye çağrıldı

Instagram hakkında bu yılın ilk aylarında sızdırılan belgeler hakkında ifade vermek için Adam Mosseri’nin Kongre karşısına çıkacağı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2021 09:28 GÜNCELLEME 25.11.2021 09:40 TEKNOLOJİ
Instagram CEO’su ifadeye çağrıldı
Instagram CEO’su ifadeye çağrıldı

Instagram hakkında 2021’in başında bazı Facebook belgeleri sızdırılmıştı. Elde edilen verilere göre Instagram’ın gençleri özellikle de genç kızları kötü etkilediği yönünde bilgiler ortaya çıkmıştı. Bu bilgiler nedeniyle Instagram’ın yöneticisi olan Adam Mosseri ifade vermesi için ABD Kongre’sine çağrıldı.

Apple cızırtı sorunu olan iPhone’ları geri toplayabilirApple cızırtı sorunu olan iPhone’ları geri toplayabilir

INSTAGRAM GENÇ KIZLARA KENDİNİ KÖTÜ HİSSETTİRİYOR

Facebook muhbiri Frances Haugen, bu yılın başlarında The Wall Street Journal gazetesine bazı belgeler sızdırdı. Bu belgelerde Facebook, bazı genç kızların Instagram kullanırken dış görünüşleri hakkında kötü hislere kapıldığına değiniyordu.

Bu verilerin açığa çıkmasının ardından Senato milletvekilleri, uygulama içeriklerini incelemeye aldı. Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarının, gençler üzerinde ne gibi kötü etkileri olabileceğini araştırdılar. Bir süredir süren araştırmaların ardından Instagram başkanı Adam Mosseri, önümüzdeki ay Kongre önünde ifade vermek üzere çağırılıyor.

20 MİLYON GENCİN INSTAGRAM’IN GÜVENLİĞİNDEN EMİN OLMASI GEREKİYOR

Senato Ticaret Komitesi‘nin tüketiciyi koruma alt komitesi bu konudaki ilk adli duruşmasını, Eylül ayında Facebook’un global güvenlik başkanı Antigone Davis ile gerçekleştirdi. Duruşmada Davis, Journal gazetesinin paylaştığı, gençlerin Instagram’dan kötü etkilendiğini yazan habere karşı çıktı. Senatör Richard Blumenthal, Davis’in ifadesi üzerine Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘i komiteye ifade vermek üzere çağırdı.

Blumenthal, Zuckerberg’in ardından mektubu Mosseri’ye de iletti. Mektubunda, ABD vatandaşlarının ve özellikle de ebeveynlerin, Facebook’un Instagram hakkında bildiği gerçeklerden dolayı yayımlanan haberlerden rahatsızlık duyduğuna değindi. Uygulamayı kullanan ebeveynler ve 20 milyon gencin Instagram’ın güvenilir olup olmadığını bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR