Huawei’den Samsung’a yeni rakip: Huawei Mate V

Huawei, katlanabilir ekranlı telefon pazarının lideri konumundaki Samsung’a yeni bir rakip geliştirdi. Huawei Mate V modelinin tasarımı ve özellikleri sızdırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2021 12:43 GÜNCELLEME 01.12.2021 12:43 TEKNOLOJİ
Huawei’den Samsung’a yeni rakip: Huawei Mate V
Huawei’den Samsung’a yeni rakip: Huawei Mate V

Samsung Z Flip, birçok kullanıcının beğenisini kazanmayı başardı. Webio’da sızdırılan bilgilere göre Huawei, Mate V adını verdiği kapaklı telefon için çalışmalarını hızlandırdı.

Zhaoli Technology tarafından üretilen menteşeye sahip olacağı belirtilen Mate V, basit bir menşete sistemine sahip olacak. Şirketin kaliteden ödün vermeden kullanışlı bir model geliştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

HUAWEI MATE V YENİ SOĞUTMA TEKNOLOJİSİYLE GELİYOR

Şirketin geliştirdiği modelin dikkat çeken bir diğer özelliği ise kullanılacak soğutma teknolojisi. Huawei’nin 2020 ortalarında Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunduğu patent, 25 Kasım 2021’de yayınlandı. 46 sayfalık “Elektronik cihaz için ısı borusu ve bunun üretim yöntemi” başlıklı dökümandaki teknoloji, tüm katlanabilir telefonlar için uygun halde tasarlandı.

Kullanıcılar artık işlemlerini akıllı telefon veya tablet üzerinden gerçekleştiriyor. Oyun, video render ve grafik tasarım gibi birçok işlemin gerçekleştirilebildiği cihazlar, ısınma sorunu nedeniyle kullanıcılara zor anlar yaşatıyor. Akıllı telefon üreticilerin kullandıkları ısı boruları, sert malzemeden üretildiği için katlanabilir cihazlara tam anlamıyla uyum sağlayamıyor.

XIAOMI DE FARKLI BİR TEKNOLOJİ KULLANIYOR

Isıyı cihazın her iki tarafına da eşit bir şekilde dağıtmak isteyen Huawei, polimer tabakalar ile bunu mümkün hale getirdi. Huawei’nin en dişli rakiplerinden biri olan Xiaomi, Mi MIX Fold modelinde termal jel, grafit plakalar ve bakır folyodan oluşan özel bir sıvı soğutma teknolojisi kullandı. Xiaomi, geliştirdiği teknolojiyi “sektördeki en lüks ve gelişmiş ısı yayma teknolojisi” olarak adlandırıyor.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR