Facebook’un kripto para yöneticisi istifasını duyurdu

Facebook Financial’in direktörü olan David Marcus, 2021 sonu itibariyle görevi bırakacağını açıkladı. Marcus’un yerine Upwork CEO’su Stephane Kasriel gelecek.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2021 14:09 GÜNCELLEME 01.12.2021 14:09 TEKNOLOJİ
Facebook’un kripto para yöneticisi istifasını duyurdu
Facebook’un kripto para yöneticisi istifasını duyurdu

Facebook çatısı altında yaklaşık 3 yıldır Diem kripto para biriminin dijital cüzdanı olan Novi'yi geliştiren F2 (Facebook Financial) direktörü David Marcus, bu yılın son günlerine doğru şirketten ayrılıyor. Hatırlarsanız Marcus, Ağustos ayında Diem ve Novi ürünlerinin kısa zaman içinde kullanıma sunulabileceğini paylaşmıştı. Aynı zamanda Marcus, yine Ağustos ayında  NFTlerle (non-fungible token) ilişkili ürün ve özellikler geliştirmeye hazırlandıklarını duyurmuştu.

2014 yılında şirkete katılan Marcus, F2'nun başına geçmeden önceden Messenger'ın başında görev almaktaydı. Marcus'un duyurusu akıllara, eylül ayında şirketteki rolünü bırakacağını duyuran akıllara Facebook CTO Mike Schroepfer'ı getirdi. 13 yıl boyunca şirkete emek veren Schroepfer, şirkette kıdemli üye olarak yarı zamanlı bir role geçiş yaparken; 2022′de CTO olarak Schoepfer'in yerini şu anda Facebook’un donanım bölümünün başkanı olan Andrew Bosworth alacak.

Aynı şekilde Marcus da koltuğunu geçmişte Upwork'te CEO görevini üstlenen Stephane Kasriel'e devredecek. Kasriel, bir süredir Novi'de ürün direktörü olarak çalışmaktaydı. 

KAYNAK : webrazzi, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR