Android kullanıcıları dikkat! 300 bin kişi etkilendi

Android işletim sisteminin uygulama mağazası Google Play Store’dan şimdiye kadar 300 bin kişinin kötü amaçlı yazılım yüklediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 15:55 GÜNCELLEME 02.12.2021 15:55 TEKNOLOJİ
Android kullanıcıları dikkat! 300 bin kişi etkilendi
Android kullanıcıları dikkat! 300 bin kişi etkilendi

Siber güvenlik araştırmacıları, 300 binden fazla kullanıcının bankacılık truva atları içeren kötü amaçlı Android uygulamalarını doğrudan Google Play Store aracılığı ile indirdiğini ortaya çıkardı.

ThreatFabric'teki araştırmacılar, yakın zamanda Google Play aracılığıyla dağıtılan dört bankacılık truva atı ailesi belirledi.

Bu yazılımların, toplu olarak hedeflenen bankalar için "önemli" mali kayıplara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

BANKA BİLGİLERİ TEHLİKE ALTINDA

Banka bilgilerinizi ele geçirebilen söz konusu zararlı yazılımların, her türlü uygulamanın içerisine gizlenebildiği açıklandı. Bunlardan en popüler olanı, tek başına 200 binden fazla kullanıcı tarafından indirilmiş olan Anatsa.

Bu kötü niyetli yazılımın QR kod tarayıcılar, belge tarayıcılar ve kripto para birimi uygulamaları gibi görünen uygulamaların içinde saklandığı tespit edildi.

GOOGLE GÜVENLİK DUVARINI KOLAYCA AŞABİLİYORLAR

Programcılar, Google'ın filtrelerini geçmek için her geçen gün yeni teknikler buluyor ve uygulamalarını daha iyi saklamayı başarıyorlar.

Kodlarını mümkün olduğunca kısaltmaya çalışan kötü niyetli kişiler, böylece Google'ın yapay zekasını atlatabiliyor.

Üstelik analizlere göre, bu yazılımlar daha fazla kişiye erişebilmek için bir süre beklemede kalıyor ve daha sonra bulaşma aşamasına geçiyor. Bu da yazılımların fark edilmesini engelliyor.

Bir uygulamayı yüklemeden önce yorumlar bölümünü kontrol etmeniz, bilinmeyen geliştiricilerin uygulamalarını yüklemekten kaçınmanız ve az sayıda yoruma sahip uygulamaları detaylıca incelemeniz, sizi kötü amaçlı yazılım barındıran uygulamalardan koruyabilir.

YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    google zaten kendisi virus casuz bir de digerleri geliyor ortalik casuz virus kayniyor cok seye engel olma imkani var ilk izin veriyor maksat bilgileri calmak ortaya cikti mi oyun hemen bunlar casuz denir eski nr adam gibi butun herkese gunceleme ver sorun biter cok tv su anda andorid 9 satilir niye bir kac yil sonra sorun olsun yeni tv cep alsin diye
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR