iPhone’lara güç verecek 3nm işlemciler teste girdi

Apple, iPhone modelleri için TSMC tarafından geliştirilen 3nm işlemcilerle ilgili sona yaklaştı. iPhone’ların performansını zirveye taşıyacak 3nm işlemciler için testler başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2021 10:03 GÜNCELLEME 03.12.2021 10:03 TEKNOLOJİ
iPhone’lara güç verecek 3nm işlemciler teste girdi
iPhone’lara güç verecek 3nm işlemciler teste girdi

TSMC, iPhone işlemcileri için 3nm (nanometre) çiplerin üretimini hızlandırmaya başladı. İki şirket, 2023’e kadar Mac’ler için 3nm çip üretmeyi hedefliyor. Ayrıca iPhone’un da 2023’te 3nm çiplere geçmesi bekleniyor. Böylece, Apple’ın akıllı telefon pazarında işlemci performansı liderliğini sürdürmeye devam edecek.

Apple Insider haberinde DigiTimes’ın iddialarına yer verdi. Buna göre, iPhone‘ların işlemci üreticisi TSMC’nin 3nm çiplerin pilot üretimine başladığını duyurdu. Üstelik söz konusu haberde 2022’nin sonunda toplu üretimin beklendiği de ileri sürüldü.

Çok satan iPhone modeli emekliye ayrılıyorÇok satan iPhone modeli emekliye ayrılıyor

Apple'a çip krizi şoku: iPhone 13 üretimi 10 milyona düştüApple'a çip krizi şoku: iPhone 13 üretimi 10 milyona düştü

2022 SONUNDA SERİ ÜRETİME GİRECEK

TSMC, iPhone cihazlar için halihazırda 3nm işlemci üretim sürecini tamamlamaya çok yakın. DigiTimes’a göre, ismi belirtilmeyen bazı kaynaklar, şirketin 3nm üretim yolunda olduğuna dair önceki söylentileri doğruladı. Haberde, “TSMC, Güney Tayvan’daki Fab 18’inde N3 (yani 3nm işlem teknolojisi) kullanılarak oluşturulan çiplerin pilot üretimine başladı. 2022’nin dördüncü çeyreğine kadar süreci toplu üretime taşıyacak.” ifadesine yer verdiler.

2023 MODEL IPHONE’LARDA KULLANILACAK

Şu anda Apple’ın A15, M1, M1 Pro ve M1 Max işlemcilerinin tümü 5nm teknolojisine sahip. Daha küçük bir teknoloji kullanmak, Apple’ın hem performans hem de verimlilikte önemli kazanımlar elde etmesini sağlayacak. Eğer bu iddialar doğruysa, Apple’ın 2023’ün başlarında 3nm işlemci kullanan ürünleri piyasaya sürmesi muhtemel.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR