Samsung'un Android 12 güncellemesi faciayla sonuçlandı

Samsung’un yeni katlanabilir ekranlı modelleri Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Fold 3 için Android 12 güncellemesi faciayla sonuçlandı. Kullanıcıların yaşadığı büyük sorunlar nedeniyle güncelleme geri çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2021 10:29 GÜNCELLEME 09.12.2021 10:43 TEKNOLOJİ
Samsung'un Android 12 güncellemesi faciayla sonuçlandı
Samsung'un Android 12 güncellemesi faciayla sonuçlandı

Samsung, bazı ülkelerde Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 modelleri için Android 12 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak bu güncelleme planlandığı gibi gitmedi ve kullanıcıların sorunlar yaşamasına neden oldu. Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 sahipleri Android 12 tabanlı One UI 4.0 güncellemesinin sorunlarıyla başa çıkamadı.

TELEFONLAR TUĞLAYA DÖNDÜ

Andorid 12 yükseltmesini yapan Güney Koreli kullanıcılar onlarca sorunla karşılaştığını bildirdi. Samsung forumlarında bazı kullanıcılar cihazlarının adeta bir tuğla olduğunu iddia etti. Diğer kullanıcılar ise Android 12 yükseltmesinden sonra cihazın kurtarma moduna girdiğini söyledi. Ayrıca bazı kullanıcılarda ekran titremesi, karanlık mod, düşük performans ve Dual Messenger’ın bazı uygulamalarda çalışmadığını paylaştı.

NETFLIX VE YOUTUBE’DA ÇALIŞMADI

Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 kullanıcıları sorunların sadece bunlarla sınırlı kalmadığını, Netflix ve YouTube gibi video uygulamalarının da çalışmadığından yakındı. Ayrıca bazı cihazlarda ekran yenileme hızı 60Hz’de takılı kalırken ses kalitesi de kötüleşti. Hatta bir kullanıcı One UI 4.0 güncellemesi sonrası kameranın çalışmadığını belirtti.

ONE UI 4.0 VE ANDROİD 12 GÜNCELLEMELERİ DURDURULDU

Samsung, tüm bu sorunlar karşısında Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 sahipleri için One UI 4.0 yani Android 12 güncellemesini durdurma kararı aldı. Hataların giderilerek yeniden kararlı bir sürümün yayınlanması bekleniyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 3
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim telefonuma zaten güncelleme gelmez sıkıntı yok
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    sacma sapan model cep asla almam zarar gørecek diye cocuk bakar gibi bak øzel koru cep dedigin her seye dayanir biraz
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir dahakine noktalama işaretleri tercih edersen, okuyan kişiler de ne demek istediğini anlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR