Instagram sonunda ‘Kronolojik Sıralama’ özelliğine dönüyor

Instagram’ın ilk zamanlarında ana sayfada tarihe göre sıralanan gönderileri görebiliyorduk. Facebook tarafından satın alındıktan sonra ana akış tamamen değişti. Şimdi Instagram’ın yine eski günlere döneceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2021 10:20 GÜNCELLEME 10.12.2021 10:20 TEKNOLOJİ
Instagram sonunda ‘Kronolojik Sıralama’ özelliğine dönüyor
Instagram sonunda ‘Kronolojik Sıralama’ özelliğine dönüyor

Instagram’ın başında bulunan Adam Mosseri, platforma gelecek yeni bir özelliği açıkladı. Bu özellik çoğu kullanıcı tarafından yıllardır bekleniyordu. Instagram’ın büyük tartışmalara sebep olan ana sayfa algoritması için kritik bir dokunuş yapılacak.

Instagram, 2016 yılında aldığı bir karar ile ana sayfada gösterilecek gönderiler için özel bir algoritma kullanmaya başladı. Bu algoritma, kullanıcının alışkanlıklarına göre çalışıyor ve ilgi potansiyeli yüksek olan gönderiler, ana sayfada öncelikli olarak gösteriliyordu. Ancak bu algoritma, kimi zaman yeni gönderilerin gösterilmemesine yol açabiliyordu. İşte yapılan çalışma, tam da bu noktaya odaklanıyor.

Instagram’da şikayetler yüzde 224 arttı!Instagram’da şikayetler yüzde 224 arttı!

Instagram evebeynleri uyaracak! Yeni özellikler duyurulduInstagram evebeynleri uyaracak! Yeni özellikler duyuruldu

EN YENİ EN ÜSTTE GÖRÜNECEK

Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, çok yakın bir gelecekte akış sayfaları için yeni bir seçenek ile karşılaşacaklar. Bu seçenek, gönderilerin kronolojik sıraya göre gösterilmesini sağlayacak. Yani en yeni gönderiler, en üstte görülecek. "Daha fazla kontrol" vurgusu yapan Mosseri, özelliğin çıkış tarihi ile ilgili de konuştu.

IOS VE ANDRIOD AYRIMI OLMAYACAK

Instagram için hazırlanan yeni özellik, 2022'nin ilk çeyreğinde kullanıma sunulacak. Ancak Mosseri, net bir tarih vermenin şimdilik mümkün olmadığını ifade ediyor. Ayrıca iOS ya da Android ekosistemleriyle ilgili herhangi bir ayrım da yok.

KAYNAK : webtekno, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR