Google popüler Chrome tarayıcısını hızlandırıyor

Google Chrome hakkında yeni özelliklerin yayınlandığı blogda tarayıcının geleceğine dair önemli bilgiler paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2021 15:14 GÜNCELLEME 11.12.2021 15:14 TEKNOLOJİ
Google popüler Chrome tarayıcısını hızlandırıyor
Google popüler Chrome tarayıcısını hızlandırıyor

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı Google Chrome, yeni dönemde çok daha hızlı olabilir. Google tarafından periyodik olarak yayınlanan The Fast and the Curious (Hızlı ve Meraklı) isimli blogda yeni dönemdeki projelerinden bahseden Chrome geliştiricisi David Bienvenu, tarayıcıyı yeni dönemde yüzde 25.8 oranında hızlandırabilecek projeleriyle ilgili konuştu.

Son olarak geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan ve dünya çapında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Google Chrome, yüzde 63.63’lük pazar payıyla dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı olmak özelliğini taşıyor. Chrome’u yüzde 19.37 ile Safari, yüzde 3.65 ile Mozilla Firefox ve yüzde 3.24 ile çiçeği burnunda, Chromium tabanlı Microsoft Edge takip ediyor.

Her ne kadar Chrome’un hem Mac hem Windows hem de mobil platformlardaki yeri oldukça sağlam olsa da Google, yeni dönemde yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni yayınlanan bir blog yazısı, Google’ın sırf arka planda ve atıl durumdaki pencereleri kapatarak yüzde 25.8 performans artışı elde etmeyi planladığını gösteriyor.

Bildiğiniz gibi Google Chrome’da aktif durumda olmayan sekmeler arka plan sekmeleri olarak adlandırılıyor ve hem CPU hem de GPU’dan çok fazla yemiyorlar.

Google projeyi hayata geçirdiğinde;

Yüzde 8,5 ila yüzde 25,8 daha hızlı başlatma,

GPU bellek kullanımında yüzde 3.1 azalma,

Yüzde 4,5 oranında daha az çökme,

İlk giriş gecikmesinde yüzde 3,0 iyileştirme sağlanacak.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR