Tesla’nın sürücüsüz teknolojisinde korkutucu hata

Tesla otomobillerin sürücüsüz olarak çalışmasını sağlayan teknoloji için yayınlanan FSD Beta 10.6 güncellemesinde kritik bir sorun keşfedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2021 11:18 GÜNCELLEME 13.12.2021 11:18 TEKNOLOJİ
Tesla’nın sürücüsüz teknolojisinde korkutucu hata
Tesla’nın sürücüsüz teknolojisinde korkutucu hata

Tesla Full Self-Driving (FSD) teknolojisinin yeni betası çıktı. ‘FSD Beta 10.6’ sürüm numarasıyla araçlara gelen güncelleme, otonom sürüş sistemini iyileştirmesi beklenirken, aksine sürücü kazalarına yol açma potansiyeli olan başka sorunları beraberinde getirdi.

AI Addict isimli bir YouTube kanalı, Full Self-Driving Beta 10.6 güncellemesini yüklediği aracıyla 20 dakikalık bir test sürüşüne çıktı. O anları kameraya kaydederek YouTube’da paylaşan AI Addict, teknolojinin hala kusursuz olmadığını gözler önüne serdi.

Videonun ilk dakikalarında, otomobil karmaşık yollarda değilken Full Self-Driving teknolojisi sorunsuz çalışıyor. Sürücünün müdahalesine ihtiyaç duymadan kendi kendine ilerlerken, ara yollara girilmesiyle birlikte FSD Beta 10.6 sürümündeki sıkıntılar ortaya çıkmaya başlıyor.

Sürüş esnasında Tesla’nın haritasında gecikme yaşandı. Araba kendini toplu taşımaların gitmesi gereken raylara doğru sürdü. Araç viraj alırken az kalsın yolda giden bir yayaya çarpacaktı, sürücünün direksiyona etmesiyle olası bir kazanın önüne geçildi. Ayrıca AI Addict, park halindeki bir kamyonla burun burunayken aracı manuel olarak kontrol etmekte de güçlük çekti.

Sürücü, Full Self-Driving nedeniyle ara sokaklarda bazen trafik ışığına çarpma tehlikesiyle karşı karşıya da kaldı. Son örnekte ise Tesla, yüksek sesle alarma geçerek sürücüye kontrolü yeniden devralması gerektiğini söyledi. Ciddi sorunlara rağmen test sürüşü kazasız belasız tamamlandı.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR