Samsung ve IBM akıllı telefonların en büyük sorununu çözecek

Teknoloji devleri Samsung ve IBM, yeni bir işlemci tasarımıyla akıllı telefonlardaki batarya sorununu çözmek için kolları sıvadı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2021 11:12 GÜNCELLEME 15.12.2021 11:12 TEKNOLOJİ
Samsung ve IBM akıllı telefonların en büyük sorununu çözecek
Samsung ve IBM akıllı telefonların en büyük sorununu çözecek

Samsung ve IBM işbirliği geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasının gündemine düşmüştü. Teknoloji devleri ilk ürünlerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yeni geliştirdikleri işlemci ile akıllı telefon dünyasının kritik sorunu çözülebilir.

İlk gelen bilgilere göre geliştirmeler bu şekilde devam ederse, kullanıcılar akıllı telefonlarını şarj etme konusunda dertlenmeyecek. İki firmanın da oldukça iddialı olduğu gözlemlendi.

Samsung Galaxy S22 resmi sitede görüldüSamsung Galaxy S22 resmi sitede görüldü

Geliştirme sürecinin devam ettiği öğrenilirken, firmaların teknoloji dünyasındaki önemli problemlerden birini giderebileceği aktarıldı. Özellikle akıllı telefon kullanıcılarının yaşadıkları şarj sorunları, yeni yarı iletkenler yardımıyla tamamen giderilebilir. Transistör dizilimini değiştirmeyi deneyen Samsung ve IBM, konuyla alakalı bir de YouTube üzerinden video paylaştı.

TASARIMDA CESUR DEĞİŞİKLİKLER

Yeni Dikey Aktarım Alan Etkili Transistör (VTFET) tasarımı, günümüzün en gelişmiş yongalarından bazıları için kullanılan mevcut FinFET teknolojisine ulaşmayı amaçlıyor. Yepyeni bir tasarım olan bu teknoloji ile transistörler, dikey bir şekilde istiflenecek. Çoğu işlemci tasarımında yer alan yan yana dizilim yerine, dikey kullanım, akımın da aynı şekilde ilerlemesini sağlayacak.

AKILLI TELEFON BATARYA ÖMRÜ HAFTALARA ÇIKABİLİR

Enerji kullanımını minimuma indirmesi planlanan yeni tasarımın, etkileri de oldukça geniş. Zira Samsung ve IBM, haftalarca dayanan akıllı telefon bataryalarının, daha az enerji tüketen kripto para madenciliğinin veya güvenli veri şifrelenmesinin ancak bu teknolojiyle mümkün olacağını belirtiyor. Geçtiğimiz dönemlerde 2 nm‘lik işlemci tanıtan IBM, FinFET tasarımını kullanıyordu. Ancak gelinen noktada işler VTFET teknolojisine de dönebilir.

Henüz son kullanıcıya ulaşmasına uzun süre olan yeni işlemci tasarımı, teknoloji dünyasında çok fazla şeyi değiştireceğe benziyor. Ayrıca Intel cephesinin de benzer bir atılım ile rekabeti kızıştırma ihtimali söz konusu. Bakalım yarı iletken piyasası, ne tür yeniliklerle kullanıcıları karşılayacak, bekleyip göreceğiz.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR